Sport

2015.06.06. 07:35

Menetelés és feltámadás

Debrecen - Csodálatos nap, minden meccsüket megnyerték a magyar csapatok.

Debrecen - Csodálatos nap, minden meccsüket megnyerték a magyar csapatok.

A 3x3-as U18-as világbajnokságon a magyar lányok tovább meneteltek, míg a fiúk megtáltosodtak, így mindkét gárda bizakodva várhatja a szombati erőpróbá(ka)t.

A nyitónapon két győzelmet szerző Aho Nina, Horváth Krisztina, Kányási Veronika, Tóth Tímea kvartett a szintén veretlen Izraellel mérkőzött pénteken. A hazaiaknál sokáig csak Horváth és Aho volt eredményes, ezt a sorozatot Kányási szakította meg, a szolnoki játékos révén döntetlent mutatott az eredményjelző (9–9). Ezután már csak magyar kosarak születtek, Aho egy utolsó pillanatban dobott duplával állította be a 14–9-es végeredményt. Ezt követően a németekkel meccseltek a mieink. A találkozó első kosarát a vendégek szerezték büntetőből, erre zsinórban öt ponttal válaszoltak Tóthék, akik így már a meccs elején megnyugtató előnybe kerültek. A folytatásban állandósult a magabiztos magyar fór, a germánok dolgát az sem könnyítette, hogy egyik játékosukat sérülés miatt elvesztették, emiatt csere nélkül kellett játszaniuk. Magyarország végül könnyedén, 17–10-re diadalmaskodva őrzik makulátlan mérlegüket az A jelű hatosban. – Nem volt egyszerű dolgunk, mivel a németek fizikálisan nagyon erősek, de megoldottuk a feladatot. Holnap egy kemény ellenfél, Spanyolország vár ránk, ennek ellenére ott is a győzelemre törekszünk – fogadkozott a Naplónak a hét egységig jutó Tóth Tímea.

Felpaprikázva

Két vereséggel kezdtek a magyar fiúk a vébén, emiatt égetően szükségük volt az Uruguay elleni győzelemre. Az ütközet első felében a dél-amerikaiaknál volt az előny, gyakorta három ponttal álltak jobban. A hajrában Durázi Krisztofernek köszönhetően hosszú idő után ismét Magyarországnál volt a fór (15-14). Az utolsó pillanatok feszült hangulatban teltek, az uruguayiak nem tudták kordában tartani az indulataikat, de szerencsére nagyobb perpatvar nem alakult ki.



A meccset a magyarok 21–17-re nyerték.

Kazahsztán ellen még nagyobb arányú győzelmet aratott a Durázi, Horváth, Opre, Boros egység. A kazah óriás, Danilcsenko révén sokáig tartották magukat a vendégek, ám fokozatosan elfáradtak, a mieink pedig szebbnél szebb kosarakkal szórakoztatták a nagyérdeműt – a vége 19–11-es magyar siker lett. – A következő ellenfél Lengyelország, megpróbáljuk ellenük is kihozni magunkból a maximumot. Egy esetleges sikerrel könnyebb riválissal kezdenénk a kieséses szakaszt, de ha nem jön össze, akkor sem esünk kétségbe, ugyanis a legjobb 16 között már bármi előfordulhat – nyilatkozta Boros Márk a meccs után.



Szombaton zárul a csoportküzdelem, s kezdődik a kieséses szakasz, majd vasárnap a helyosztókat rendezik a debreceni 3x3-as világbajnokságon. A mérkőzéseken túl különleges élményt jelent majd a világhírű Face Team bemutatója, akik egyszerűen csak akrobatikus sport színháznak tartják azt, amit művelnek a palánkok alatt – az előadás vasárnap 20 órakor kezdődik.

HBN-BN,BÁ


Női válogatottunk Izrael ellen sem tért le a győzelmi ösvényről.


A kiválóan kosárlabdázó Horváth révén megszerezte első sikerét Magyarország a vb-n.


Eddig hibátlan teljesítményt nyújtanak a magyar lányok a 3×3-as világbajnokságon.


Kazahsztán ellen még az Uruguay elleninél is nagyobb arányú győzelmet aratott a Durázi, Horváth, Opre, Boros egység.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!