Sport

2015.06.05. 17:39

Három a magyar igazság

Debrecen - Női válogatottunk Izrael ellen sem tért le a győzelmi ösvényről.

Debrecen - Női válogatottunk Izrael ellen sem tért le a győzelmi ösvényről.

Mind Magyarország, mind Izrael százszázalékos mérleggel zárta a 18 éven aluliak 3x3-as kosárlabda világbajnokságának első napját, így nyugodtan nevezhettük rangadónak a felek összecsapását.

Az első pontot Horváth Krisztina révén a mieink szerezték, majd a 2. perc elején az izraeliek először ragadták magukhoz a vezetést.

A hazaiaknál sokáig csak Horváth és Aho volt eredményes, ezt a sorozatot Kányási szakította meg, a szolnoki játékos révén ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. 9-9 után már csak magyar kosarak születtek, Aho egy utolsó pillanatban dobott duplával állította be a 14-9-es végeredményt.

- Számítottunk rá, hogy erősek lesznek az izraeliek, hiszen ők is két sikerrel kezdtek, de mindenképpen győzelemre törekedtünk a csoportelsőség miatt. A szurkolók buzdítása plusz motivációt adott, reméljük a helyosztókon még többen támogatnak majd bennünket. A németek elleni meccs sem lesz egyszerű, mivel Izrael ellen hosszabbításba torkolló csatát vívtak – összegzett a Naplónak a 6 pontjával a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló Horváth Krisztina.

Eredmény:

A csoport: Magyarország-Izrael 14-9

Magyarország: Horváth 6, Aho 5, Tóth 2, Kányási 1

Izrael: Peleg 3, Yizchaki 3, Lev 2, Vaturi 1

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!