Sport

2015.06.11. 14:34

„Csend, rend, fegyelem”

Debrecen - A debreceni mozgássérült testépítő, Miskolczi Csaba megnyerte élet első versenyét.

Debrecen - A debreceni mozgássérült testépítő, Miskolczi Csaba megnyerte élet első versenyét.

Akár dühösek is lehetnének a rendszeresen konditeremben izzadók Miskolczi Csabára, ugyanis a mozgássérült testépítő az élő példa rá, ha esetleg nincs is kedve valakinek edzeni egy-egy napon, akkor nem nyafogni kell, hanem csinálni. Ha ugyanis ő mankóval járva ott van minden áldott a nap a teremben, az egészségeseknek sem lehet semmilyen kifogásuk. A debreceni Cutler Team istállóhoz tartozó Csaba ráadásul újabb nagy tettet vitt véghez: élete első bodybuilding-versenyén máris a legfényesebb érmet gyűjtötte be a kategóriájában!

Érezte, sikerülni fog

Az egyik szervezet naturál magyar bajnokságán, mozgássérülteknek kiírt kategóriában indultam – nyilatkozta a Naplónak a sportoló.



– Edzőmmel, Bohos Kornéllal – akinek ezúton is köszönöm a segítséget – nem ezt a versenyt céloztuk meg eredetileg, hanem egy szeptemberi megmérettetést. Végül kíváncsiságból felkészültem erre a korábbi viadalra, az átlagos nyolc hét helyett öt hét alatt kellett versenyformába kerülnöm. Az utolsó pillanatra sikerült elérnem a kívánt szárazságot, viszont ehhez az is kellett, hogy három héten át csak halat ettem. A színpadra lépés pillanatában már éreztem, nyerhetek, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Az izomtónusom tehát jó volt, bár a tömegem a múlt évhez képest kisebb volt valamelyest és a pózok terén is van még mit tanulnom. Úgy döntöttem, ebben az évben már nem indulok versenyen, nem a kőkemény fizikális felkészülés, hanem annak mentális és az anyagi vonzata miatt. A versenyzés helyett most a személyi edzői karrieremre szeretnék koncentrálni – mondta Csaba, hozzátéve, nagyon sok támogatást kapott a barátaitól, az edzőtársaitól és a szponzoraitól, most szeretne ebből valamit visszaadni.

A testépítő jövőre ugyanezen a viadalon kíván elindulni, de komolyabb izomtömeggel, mint idén. Miskolczi Csaba azt is elmondta, hogy két éve készül Bohos Kornéllal, akitől rengeteget tanult ez alatt az idő alatt és mára ő is magáévá tette trénere hitvallását: „csend, rend, fegyelem”.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!