Sport

2015.05.11. 13:19

Körbeszaladják az országot

Debrecen - A hajdú-bihari megyeszékhelyre ért a Drogmentes Magyarországért Maraton futócsapata hétfőn délben.

Debrecen - A hajdú-bihari megyeszékhelyre ért a Drogmentes Magyarországért Maraton futócsapata hétfőn délben.A fővárosból április 11-én indult és 300 települést érintve, 2 ezer kilométer megtétele után május 24-én Budapestre visszaérkező csapat célja felhívni a figyelmet a kábítószerek hatásaira és következményeire, valamint a testet és lelket romboló káros szenvedéllyel szemben alternatívát szeretnének kínálni a fiataloknak.

– Tizennegyedik éve futjuk körbe az országot a drogok ellen. Ez az országfutás mostanára igazi hagyománnyá vált az iskolákban, hiszen itt nem csak futásról, hanem drogfelvilágosító előadásokról is szó van – válaszolta a Napló kérdésére Németh Gergő, a Drogmentes Magyarországért Maraton csapatkapitánya. – A drogfelvilágosító előadások tartását az állam nem támogatja, ezért is várnak örömmel bennünket az oktatási intézményekben. Tapasztaltuk, hogy több iskolában a miénk az egyetlen drogmegelőző program. Ilyenkor nem csak a kábítószerek káros hatásairól beszélünk, hanem helyettük alternatívát is kínálunk. Ne csak annyit mondjunk, hogy mit ne, hanem azt is, hogy helyette mit tehetnek. És ez ugyan úgy a szenvedélyükké válhat, miközben cseppet sem ártalmas. A futással a sporthoz kívánnak kedvet csinálni.

A maratonban önkéntes vállalás alapján magánszemélyek vesznek részt, míg az előadásokat ugyancsak önkéntes alapon tartják a saját tapasztalattal rendelkező fiatalok, valamint szakemberek.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!