Sport

2015.05.23. 07:31

Eső áztatta döntetlen

Debrecen, Dunaújváros - A bravúrosan védő Verpecznek (is) hála 0-0-ra hozta az Újváros elleni meccsét a Loki.

Debrecen, Dunaújváros - A bravúrosan védő Verpecznek (is) hála 0-0-ra hozta az Újváros elleni meccsét a Loki.

A kiesés ellen menekülő Dunaújváros otthonába látogatott a dobogóra hajtó DVSC-TEVA csapata az OTP Bank Liga utolsó előtti, 29. fordulójában pénteken este.

A mérkőzés elején nem diktáltak túl nagy iramot az együttesek a kellemetlen, szeles, esős időben a felázott talajú pályán. Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott a 9. percben, Nikházi lőhetett tisztán tízről, de Verpecz időben leért és kapufára ütötte a labdát. A félidő felénél kényszerű cserét kellett végrehajtania Kondás Elemérnek, Jovanovic sérült meg, helyére Mihelic érkezett.


[poll id="934"]


Kulcsár alakított ki magának egy lehetőséget, lökete megpattant egy védőn és fölé szállt. Egyértelmű mezőnyfölényben játszott a Loki, ám igazi gólhelyzet nem adódott. Egy kontra után Villám eresztett el egy bombát 22 méterről, azonban a debreceni hálóőr ismét a helyén volt, félidőre is maradt a 0-0.

Nem fogtak ki rajta

A pihenő után nagyobb sebességre kacsoltak a felek, ugyanakkor a szabálytalanságok száma is megnőtt. Kiegyenlítettebbé vált a meccs, de talán a csúszós játéktér és a nagy tét miatt nemigen tudtak eljutni a kapuig egyik oldalon sem. Újra Nikházi és Verpecz került főszerepbe, a párharcot ismét a bravúrosan védő cívisvárosi portás nyerte. A 81. minutumban kalandos módon jutott el a labda Eppelhez, aki csak a kapufát találta el. A hajrában sem született gól, így megosztoztak a pontokon a gárdák, ami igazán a DVSC-nek és a Dunaújvárosnak sem túl jó.

A piros-fehérek kedden 18 órától lépnek újra pályára, az Illovszky-stadionban játsszák le az MTK ellen a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját.

HBN


A tények

Dunaújváros PASE - DVSC-TEVA 0-0

Dunaújváros, 1149 néző. Vezette: Szabó Zs. (Erős, Farkas)

DPASE: Nagy G. – Villám, Szekeres (Farkas 46.), Vaskó, Hidvégi – Jakab, Böőr, Nikházi, Petneházi, Csehi (Thiago 59.) - Eppel

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Jovanovic (Mihelic 23., Ferenczi 88.)), Varga J., Szakály, Bódi – Kulcsár (Szécsi 66.), Balogh

Sárga lap: Jakab (34.), Vaskó (41.), Nikházi (57.), Bódi (59.), Korhut (66.)


Mesterszemmel

Artner Tamás: A csúszós, sáros talajú pályán egy jó Debrecen ellen csapatom óriási lelkesedéssel, akarattal játszott mindkét félidőben. Megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de a legnagyobb ziccereket is kihagytuk, beleértve a kapufánkat is. Megjegyzem, a tizenegyesnél nincs előnyszabály. Amikor a tizenhatoson belül kezezett a debreceni játékos, azt a játékvezető nem fújta vissza, viszont a mezőnyben hasonló szituációban sípolt. Sajnos nem tudtuk az i-re feltenni a pontot. Amit a mérkőzés előtt elterveztünk, azt a pályán megcsináltuk. A végső szituációkban vagy nagyot védett a Debrecen kapusa, vagy a kapu mellé ment a labda.

Kondás Elemér: Jó iramú, küzdelmes mérkőzés volt. Az erősen felázott talaj miatt inkább a küzdelem dominált. Nyerni akartunk ezen a mérkőzésen is. Megvoltak a helyzeteink, csak a kapu előtti utolsó passzok nem voltak megfelelőek. Tipikus egygólos mérkőzés képét mutatta a játék, de egyik csapat sem talált be.

A Napló kérdésére, hogy Jovanovicot miért kellett már az első félidő közepén lecserélni és a helyére beállt Mihelicet miért kellett lehozni a meccs lefújása előtt öt perccel, a Loki vezető edzője elmondta, hogy Jovanovic megsérült a mérkőzésen, Mihelic pedig már játszott eleget, és persze változtatni kellett a csapat taktikáján. A hazai csapat ugyanis a második félidő végén egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. Kérdeztük még, hogy a támadásokat mintha a fiatal Baloghra építették volna, mi volt ennek az oka? A vezetőedző szerint szó sem volt erről. Balogh került olyan pozíciókba, hogy meg tudta futni a széleket, és olykor sikerült is a védők mögé kerülnie.


Dunaújváros, 2015. május 22.,péntek (MTI) - A kiesés elkerüléséért küzdő Dunaújváros gól nélküli döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.


Debrecen, Dunaújváros – A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a DVSC-TEVA a Dunaújváros csapatához látogatott pénteken 19:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!