Sport

2015.05.18. 14:49

Elbírták a nyomást az újvárosiak

Balmazújváros - Csapatmunkával fektette két vállra a Zalaegerszeget Feczkó Tamás legénysége a hétvégén.

Balmazújváros - Csapatmunkával fektette két vállra a Zalaegerszeget Feczkó Tamás legénysége a hétvégén.A bennmaradásért küzdő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő közvetlen vetélytársai közül a Siófok és a Soroksár is győzedelmeskedett, így a hajdúságiaknak otthon kellett tartaniuk a három pontot a ZTE ellen. A tét nem roppantotta meg a narancsmezeseket, akik Mijatovic és Batarelo találataival verték a kék–fehéreket vasárnap 2–0–ra.

– Amikor elvállaltam a munkát, megbeszéltem a játékosokkal, hogy nem foglalkozunk senkivel, mindig a következő összecsapás a lényeges. Az egerszegieket nagyon magabiztosan, jó játékkal múltuk felül. Pontosabb helyzetkihasználással nagyobb arányú sikert is arathattunk volna, de a lényeg a három egység – vélekedett az Újváros mestere, Feczkó Tamás.

Két játéknap van hátra a másodosztályból, a balmazújvárosiak ugyan a kiesést jelentő 14. pozíciót foglalják el jelenleg, de a sorsuk a saját kezükben van, ugyanis hat pont megszerzése esetén, a következő idényt is az NB II–ben tölthetik. A következő fordulóban a 13. helyezett csákváriak otthonában lépnek pályára Kiss Lászlóék.

– Hetekkel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy a Csákvár közvetlen riválisunk lesz. Fiatal, dinamikus együttesről van szó, amely rossz sorozatba került. Reményeink szerint nem ellenünk másznak ki a gödörből – fogalmazott a vezetőedző.

Klasszisok között

A múlt hét nem csak a ZTE legyőzése miatt marad emlékezetes Feczkó Tamásnak, hiszen csütörtökön átvehette Pro–licences diplomáját.

– Másfél évig tartott a tanfolyam, rengeteg dolgot sajátítottunk el, profi körülmények között. Az Európában oktatott anyagokat első kézből kaptuk meg. Öt napot a Hertha gárdájánál, négyet Nyonban, az UEFA–székházában tölthettünk. Utóbbi helyszínen olyan világsztárokkal tanulhattunk együtt, mint Patrick Vieira, Craig Bellamy vagy Sol Campbell. Svájcban előadást tarthattam, ami hatalmas megtiszteltetést jelentett. Kellemes meglepetés is ért ott, ugyanis vetítettek egy néhány perces videót, amelyben a világ legnagyobb trénerei (Mourinho, Guardiola) mellett én is feltűntem, a két évvel ezelőtt megrendezett amatőr Eb–ről vágtak be egy részletet – mesélte Feczkó.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!