Sport

2015.05.20. 09:06

Dr. Szentkirályi István bronzérmes a veterán Európa-bajnokságon

Debrecen - Ezúttal a horvátországi Porec volt a házigazdája a 40 év feletti vívók Európa-bajnokságának.

Debrecen - Ezúttal a horvátországi Porec volt a házigazdája a 40 év feletti vívók Európa-bajnokságának.

A magyar válogatott tagjaként a DHSE veteránja, Dr. Szentkirályi István is pástra lépett, a 70. életévüket betöltöttek mezőnyében. A magyar klasszis remek vívása ezúttal a dobogó alsó fokára volt elegendő.

A múlt héten zsúfoltság volt a horvátországi kisvárosban, hiszen 13. alkalommal rendeztek veterán vívó Európa bajnokságot. 24 versenyszámban tartották meg a küzdelmeket, ennyi aranyérem várt tehát gazdára. Dr. Szentkirályi István, a debreceniek veterán klasszisa a 70+ férfi tőrben lépett pástra, és a poulban fiatalokat megszégyenítő lendülettel adta a tusokat ellenfeleinek. A száz százalékos csoportkört követően a második helyen került fel a táblára. A nyolcas döntőért a német Baier nem jelenthetett akadályt a debreceniek „Dokijának”. A jobb sorsra érdemes német egy 10-1-es zakó után tekinthette meg a további küzdelmeket.

A negyeddöntőben olasz vívó jutott Dr. Szentkirályinak, aki a fegyvernemi klasszikuson ismét magabiztosan múlta fölül ellenfelét. Az olasz Bottos után az elődöntőben megint német ellenfél következett. Dr. Szentkirályi remek vívása ellenére ezúttal azonban alulmaradt Kleinnel szemben, aki végül a döntőben a veterán világklasszis Aftandilovtól szenvedett vereséget.

Dr. Szentkirályi István újabb remek versenyhétvége után bővíthette éremkollekcióját, ezúttal egy szépen csillogó bronzéremmel.

Magyar döntős eredmények:

Férfi tőr 70+

3. Dr. Szentkirályi István

Férfi Párbajtőr 70+:

6. Benedek Dezső

Női Párbajtőr 40+

3. Andracsik Emese

Női Párbajtőr 60+

3. Hoffmann Ibolya

Női Kard 50+

3. Gyiurkán Judit

Női Kard 60+

2. Hoffmann Ibolya

- DHSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!