Sport

2015.05.27. 13:36

Célba értek a drogmentes maratonisták

Hajdú-Bihar, Budapest - Vasárnap ért vissza Budapestre 2100 kilométeres útjáról a Drogmentes Maraton.

Hajdú-Bihar, Budapest - Vasárnap ért vissza Budapestre 2100 kilométeres útjáról a Drogmentes Maraton. A drogok veszélyeire felhívó és a kábítóanyagok használata helyett a rendszeres sportolást – jelen esetben a futást – kínáló akció Hajdú-Biharba is eljutott és maratonnal tartó szakemberek számos iskolában tartottak felvilágosító előadást, valamint több diák is futott együtt a maratonistákkal.

Az idei 14. Drogmentes Magyarországért Maraton a maga 42 napjával a valaha volt legtöbb eredményt hozta – összegezték a szervezők. Ez gyakorlatban nem kevesebbet jelent, minthogy a valaha volt legtöbb fiatalhoz sikerült eljuttatniuk az igazságot a drogokról. Több, mint 140 ezer ember ismerte meg a drogok káros hatásait. Ennek segítségével a fiatalok ténylegesen „nem”-et tudnak mondani a drogokra.

A maraton során 42 nap alatt több mint 300 településen futottak keresztül, és több száz iskolának segítettek.

A mozgalomhoz olyan hírességek adják a nevüket, mint Takáts Tamás előadóművész, Erdei Zsolt világbajnok bokszolónk, Danny Blue mentalista vagy Martinek János olimpiai bajnok öttusázó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!