Sport

2015.05.04. 14:07

Bennük van a győzelem

Debrecen - Mindvégig kézben tartva a meccset, magabiztos győzelmet aratott a Loki Békéscsabán.

Debrecen - Mindvégig kézben tartva a meccset, magabiztos győzelmet aratott a Loki Békéscsabán.

Nagyon hosszú nyeretlenségi sorozatnak vetett véget a DVSC-TVP-Aquaticum vasárnap: legutóbb 2010. szeptemberében tudott diadalmaskodni a Loki bajnoki összecsapáson Békéscsabán, érdekesség, azon a meccsen a jelenlegi keretből mindössze Slakta Petra és Sopronyi Anett volt a debreceni csapatban. A hajdúságiak nem titkoltan nyerni utaztak a viharsarokba, amit meggyőző játékkal el is értek, ráadásul fölényes, 36–29-es sikert arattak.

Idegenben is otthon

– Rendkívül motivált a társaság, ez Siófokon is látszott, a sokkal esélyesebb ellenfél otthonában nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz. A jelenlegi Loki ott tart, hogy a rájátszás középházában mindenki ellen megvan az esélyünk a győzelemre, s ennek tudatában utaztunk el a vasárnapi rangadóra is, bár nem gondoltuk, hogy ilyen nagyarányú diadal lesz a vége – kezdte a beszélgetést Siska Pálma, a cívisvárosiak átlövője. – Bevallom, meglepett bennünket, hogy a csabai B-közép számára fenntartott hely üresen maradt, de ami fontosabb volt, a debreceni szurkolók részére kijelölt rész teljesen megtelt. Talán mondanom sem kell, a drukkerek fantasztikus hangulatot csináltak, olyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna.

Együtt a csapat

Siska Pálma úgy érzi, teljesen megérdemelt sikert aratott a DVSC az ősi rivális vendégeként. – Már a meccs elejétől kezdve nálunk volt az irányítás, jobbára pár góllal vezettünk, a szünetben 18–14 volt a javunkra. A pihenő alatt azt beszéltük Józsi bácsival (Varga József, a Loki vezetőedzője – a szerk.), hogy erre a fórra még rá kellene tenni 2-3 találatot, s akkor nyugodtan kézilabdázhatunk. Sikerült végrehajtani a tervünket, a végén még arra is volt lehetőség, hogy cserélgethessen az edzőnk, lényegében mindenki pályára lépett a csapatból. Hogy miben kerekedtünk a Békéscsaba fölé? Jól védekeztünk, Horváth-Pásztor Bettina újra remekelt, s ellentétben a debreceni meccsel, most Walfisch nem tudott megszórni bennünket, pedig próbálkozott becsülettel. Felkészültünk belőle, jól szűrtük a lövéseit, s ha túlment rajtunk a labda, akkor Betti többször is védett. A 36 szerzett gólról annyit, hogy a támadások során nagyon jó százalékkal lőttünk szinte minden posztról. Ez annak a gyümölcse, hogy az edzéseken sokat gyakorlunk, nagy hangsúlyt fektetve az egyéni képzésekre – árulta el a titkot a debreceni kiválóság, aki elmondta, a pénteki meccsen is nyerni szeretnének.

– Ismét a Siófok lesz az ellenfél, bízom benne, hogy visszavágunk a legutóbbi, egygólos vereségért. Jó formában, kellő önbizalommal várjuk őket, s úgy érzem, a szurkolóink támogatásával meg is lesz a siker! – mondta határozottan Siska Pálma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!