Sport

2015.05.10. 19:15

Akaratos pontszerzés volt

A DVSC-TEVA kiegyenlítette a hátrányát és megérdemelten hozta ikszre a Fradi elleni rangadót.

A DVSC-TEVA kiegyenlítette a hátrányát és megérdemelten hozta ikszre a Fradi elleni rangadót.

A múlt heti, Videoton elleni rangadó után újabb kiemelt mérkőzés várt a DVSC-TEVA alakulatára, Kondás Elemér gárdája a Ferencváros otthonában vizitált vasárnap délután. A hazaiak úgy futhattak ki a meccsre, hogy győzelmükkel biztosan dobogósok, a Loki pedig csak akkor reménykedhetett érmes helyezésben, ha nem szenved vereséget az impozáns Groupama Arénában.

Zavaró fejesek

A Fradi tavaly átadott stadionja vajon milyen hatással lesz a lokistákra? - kérdezhették a hajdúságiakért szorítók. Nos, a hazaiak lendületesen kezdtek és magukhoz ragadták a kezdeményezést, azonban a DVSC hátsó alakzata szervezettnek tűnt. Sajnos, Selim Bouadlának nem sokáig tartott a találkozó, ugyanis sérülés miatt hamar le kellett cserélni, helyére Rene Mihelic állt. Az már az első percekben kiderült, hogy a vendéglátók fejjátékában rejlik az egyik legfőbb erejük, ebből meg is született a zöld-fehér gól: Pavlovic bántóan zavartalanul ugorhatott fel fejelni és nem is hibázott a jobb oldali szöglet után.

Nem volt mese, a debrecenieknek váltaniuk kellett, egy Varga József-lövés jelezte, nem nyugodhatnak meg a fradisták. A félidő hátralévő részében Vladan Cukic megköszönhette Andó-Szabó játékvezetőnek, hogy nem jutott a kiállítás sorsára, ugyanis sárga lappal a tarsolyában előbb legyalulta Bódit, majd lekönyökölte Nagy Zoltánt. Ha már a bíró nem parancsolta az öltözőbe Cukicot, Thomas Doll megtette, jó érzékkel lecserélte a túl agresszív játékosát.

A szünetig sem éppen a DVSC dominált, ezért megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre a Ferencváros.

Feltámadás

Egészen más felfogású Loki jött ki a második negyvenöt percre, szemmel látható volt, hogy a hajdúságiak maximálisan bíznak a pontszerzésben. A Ferencváros inkább ellentámadásokból volt veszélyes, ugyanis a Debrecen próbálta nyomás alatt tartani Dibusz kapuját. A góllövési szándékot még inkább mutatta, hogy a jobb oldali védő Nagy Zoltán helyett Ibrahima Sidibét küldte be a szakmai stáb. Ment előre a DVSC-TEVA és a hajrában ez meg is hozta a gyümölcsét. Az utóbbi hetekben a csapatban ismét helyet követelő Bódi Ádám tekert kapura egy szabadrúgást éles szögből, a labda pedig Dibusz Dénes fölött a léc alá vágódott.

Döntetlenre hozta ezzel az összecsapást a Loki, teljesen megérdemelten. A folytatás vasárnap este fél héttől a Lombard Pápa ellen a Nagyerdei Stadionban.

HBN-TN


CÍMMesterszemmel

Thomas Doll: Nem vagyok elégedett az eredménnyel, egyáltalán nem! A bírónak az a feladata, hogy igazságot szolgáltasson, nem pedig az, hogy csak az egyik csapatnak osztogassa a lapokat. Be kellett volna lőnünk a második gólt, akkor megvan a meccs.Kondás Elemér: Elégedett vagyok az egy ponttal. Nyomás alatt voltunk az első félidőben, de a második játékrész kiegyenlített volt. Mindenesetre két piros lapot hiányoltam a mai mérkőzésen.


A tények

OTP Bank Liga, 27. fordulóFerencváros – DVSC-TEVA 1-1 (1-0)

Groupama Aréna, 10 500 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II, Ring)

FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Ramírez – Varga R. (Nagy D. 79.), Gera, Cukic, Somalia, Lamah – Böde

DVSC: Verpecz - Nagy Z. (Sidibe 65.), Mészáros, Brkovics, Korhut - Varga J. - Jovanovic, Bouadla (Mihelic 12.), Szakály, Bódi - Balogh N. (Tisza 76.)

Gól: 1-0 Pavlovics (19.), 1-1 Bódi (89.)

Sárga lap: Csukics (14.), Mihelic (53.), Dilaver (58.),Pavlovics (82.), Nagy D. (88.), Bódi (90.), Varga J. (92.), Gera (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!