Sport

2015.04.18. 20:52

Vereséggel búcsúztak Debrecentől

Debrecen - Korosztályos hokicsapatunk szoros mérkőzésen kapott ki 5–2-re Franciaországtól a torna utolsó cívisvárosi játéknapján.

Debrecen - Korosztályos hokicsapatunk szoros mérkőzésen kapott ki 5–2-re Franciaországtól a torna utolsó cívisvárosi játéknapján.A mieink komolyabb tét nélkül, de a tisztes helytállás reményében koriztak ki szombat délután a Debreceni Jégcsarnok jegére. A kapus személye változott az előző meccshez képest, Kiss Bence helyét újra Bors Gergely vette át. A kezdés után az öltözőben maradtunk, hiszen az 5. percben Bougro szerezte meg a vezetést (1–0) a franciáknak.

Két percre rá Jean Gleizes egyedül vezette rá Borsra a korongot, ám erőtlen lövése mellé szállt. A következő időszakban többet birtokoltuk a pakkot, de nagyobb lehetőséget nem tudtunk kialakítani, ellenben a gallok kontrái annál veszélyesebbnek bizonyultak. Hálóőrünkre nem lehetett panasz, de Texier közeli lövésénél már ő is tehetetlen (2–0) volt. Hamar megduplázódott a franciák előnye. A harmad utolsó részét megnyomta a magyar válogatott, de valaki mindig megakasztotta az utolsó passzunkat.

Váratlan találat

Agresszívabban jött ki a címeres csapatunk a folytatásra, és keményen mentek bele a párharcokba az ellenfél térfelén is. Ám a korai rohamok hamar leültek, majd az ellenfél lassacskán átvette a mérkőzés irányítását, így a 25. minutumban már 3–0 „díszelgett” az eredményjelzőn, miután Gleizes passza után Ville talált be. A legutóbbi, norvégok elleni találkozón a harmadik bekapott gólt követően vérszemet kapott Magyarország. Most nem, olyannyira, hogy a lendületben lévő gall kakasok egy perccel később az előbbi előkészítő Gleizes révén már néggyel mentek.

Ezután kicsit bátrabb játékot mutattunk: a 30. percben a bulit is elhoztuk, de az ellenfél hátsó sora rendre résen volt, hozzá kell tenni, kettős emberhátrányban. De Kiss Patrik révén még szépíteni tudtunk hét minutummal a játékrész vége előtt, két perccel később újabb magyar helyzetet láthatott a nézősereg, de Papillon kapus leért a mammuttal és védett. Nagy csata folyt a jégen, amikor a 39. percben emberhátrányba kerültünk, durvaság miatt Szabó Dávidot küldték ki két perc „pihenőre”. Éppen ezért jött a semmiből Nagy Ákos váratlan, ám parádés gólja (4–2) 40 másodperccel a lefújás előtt.

Ennyi volt

Remekül járattuk a korongot a harmadik etap elején. Az utolsó harmad első felét abszolút kézben tartottuk, a védelmünk fantasztikusan zárt, szinte csírájában fojtotta el a kialakuló francia támadásokat, ha nem, akkor Bors Gergely parancsolt megálljt a kék mezes együttesnek. Ám hiába játszottunk jól, Texier révén az 51. percben három gólosra (5–2) duzzadt a francia különítmény előnye, innentől már nem változott az eredmény. Ezzel Magyarország 5–2-es vereséget szenvedett Franciaországtól az U18-as jégkorong vb divízió I/A-ban, és csoport utolsóként esett ki a divízió I/B-be.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!