Sport

2015.04.16. 12:37

Nézőpont: Most ki a bolond?

<em>Miért él valaki önszántából milliomos létére szinte úgy, mint egy hajléktalan? – merülhet fel a kérdés Daniel Norrisról, az észak-amerikai profi baseballbajnokságban szereplő Toronto játékosáról szóló hír kapcsán</em>. Szabó Dóra írása.

Miért él valaki önszántából milliomos létére szinte úgy, mint egy hajléktalan? – merülhet fel a kérdés Daniel Norrisról, az észak-amerikai profi baseballbajnokságban szereplő Toronto játékosáról szóló hír kapcsán. Szabó Dóra írása.

A 21 éves dobó évi kétmillió dollárt keres, míg tart az idény, úgy él, mint akárki más, viszont a holtszezonban egy 1978-as Volkswagen Westfaliában lakik és ott ver tábort, ahol éppen kifogy a benzine. Élvezi a szabadságot, saját bevallása szerint jól érzi magát szegényen is. Boldog bolond lenne? Vagy csak azok gondolják ezt róla, akik bármire képesek azért, hogy adott hónapban tízezer forinttal többet keressenek? Egész életünkben a boldogságot hajszoljuk. Legtöbben a pénzben látják a gondtalanságot, de mikor egyeseket, a szerencséseket nem fertőzi meg az anyagias világ, ferde szemmel néznek rá. Persze, könnyű úgy kiegyensúlyozottnak lenni, hogy tudjuk, csinos kis összeg lapul a számlánkon – reméljük, Norris nem a Quaestorban tartotta a pénzét. A torontói klub vezetősége azonban nem kifejezetten pártolja ifjú üdvöskéje életformáját, így lehet, hamarosan döntéshelyzet elé állítják, és szinte biztos, hogy új dobó után kell nézniük. Norris egy boldog ember, és ha ezért elküldik, akkor bolondok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!