Sport

2015.04.16. 13:50

Kupagyőztesek csatáznak az EL-negyeddöntőben

Csütörtökön folytatódik a második legrangosabb labdarúgó-kupasorozat is.

Csütörtökön folytatódik a második legrangosabb labdarúgó-kupasorozat is.

A Sevilla–Zenit párharc mindkét tagja magasba emelhette már az EL/UEFA–kupa serlegét, előbbi 2006-ban, 2007-ben és 2014-ben, utóbbi 2008–as fináléban zsebelte be az aranyat. A spanyolok elsősorban a címvédés miatt folytatnák a menetelésüket a szentpéterváriak ellen, amely csupán négy meccset játszott az idei sorozatban.

A hétvégi főpróba lezajlott: a sevillaiak borsot törve a bajnokaspiráns Barcelona orra alá, 2–2-es döntetlent játszottak hazai pályán a katalánokkal. Ugyan nem a spanyol sztárcsapattal, de a Szentpétervár is pontosztozkodásra (1–1) kényszerült a Kazany elleni bajnokin. A hispán gárda hazai mérlege orosz csapat ellen három győzelem mellett egy vereség. Régi ismerősök ellenfélként futhatnak össze a pályán, hiszen a Sevilla kapusa, Beto és az orosz klub brazil góllövője, Hulk 2009 és 2012 között az André Villas–Boas (aki a Zenit jelenlegi vezetőedzője) által irányított Portóban futballozott, s nyerte meg az Európa-liga 2010/11–es kiírását.

Sérülésektől tizedelve

A másik érdekes párosítás a Brugge és a Dnyipro meccse. A felek ezidáig egyszer futottak össze, akkor az utóbbi csapat örülhetett a hármas sípszó után. A hazaiaknál Mbombo a nyolcaddöntőben a padról beállva lőtt két gólt a Besiktasnak, ezért jó eséllyel találhatja magát a kezdőben.



Zozolya, Rotan és Fedetszkij visszatérhet az ukrán csapatba, de Sahov eltiltás miatt továbbra sem szerepelhet.

Kijevbe látogat az utóbbi időkben finoman szólva sem szárnyaló Fiorentina. Rossz előjel az olaszok számára, hogy mostani ellenfelük a legutóbbi négy meccsén rendre több mint 2,5 gólos átlaggal termelte a gólokat.

Nincs pardon

A Wolfsburg hazai közönség előtt fogadja a Dzsudzsákékat búcsúztató Napolit. A német bajnokság idei meglepetéscsapata remek formának örvend: legutóbbi öt összecsapásából négy győzelem mellett egy iksz „árválkodik”. A friss világbajnok, Andre Schürrle szerint mindenkitől százszázalékos teljesítmény szükségeltetik, ha a győztesen szeretnék elhagyni a pályát. – Nehéz meccsre számítok, mert Rafa Benítez remek stratéga, valamint a játékosaik is magas színvonalat képviselnek. De csak a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Meg kell nyernünk a meccset! – mondta a wolfsburgiak támadó középpályása a Bild honlapján.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!