Sport

2015.04.14. 12:03

BL: Hiányzók sújtotta PSG és Bayern

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján megismétlődik a tavalyi negyeddöntő és az 1987–es döntő.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján megismétlődik a tavalyi negyeddöntő és az 1987–es döntő.

Bő egy esztendő leforgása alatt a PSG és a Barcelona ötödször feszül egymásnak a BL–ben. Az elmúlt szezonban ugyancsak a negyeddöntőben találkoztak a felek, az összevetésből a Barca került ki jobban, 3–3–as összesítéssel, idegenben lőtt több gólnak köszönhetően. A csoportkörben Fortuna ismét összehozta a két gárdát, Párizsban a gallok, a Camp Nouban a katalánok diadalmaskodtak. Az eredmények és a névsorok alapján ismét kiegyenlített küzdelemre van kilátás, annak ellenére is, hogy Laurent Blanc több kulcsemberére sem számíthat az összecsapáson. Ibrahimovic, Verratti és Aurier eltiltott, míg Thiago Motta és David Luiz sérüléssel bajlódik a galloknál. Ezzel szemben Luis Enrique sokkal jobb helyzetben van kollégájánál, neki csak a brazil jobbhátvéd, Dani Alves pótlásáról kell gondoskodnia.


[poll id="900"]


Megtizedelt Bayern

A Porto és a Bayern 1987-ben, a BEK–fináléjában találkozott, a bécsi ütközet a luzitánok sikerével zárult. Pep Guardiola munkáját sérülések nehezítik, kis túlzással nem is a spanyol mester, hanem a csapatorvos állítja össze a bajorok kezdőcsapatát. Csak néhány név a maródiak listájáról: Robben, Alaba, Ribery. Egy statisztikai adatban mindenképpen bízhatnak a müncheniek, ugyanis a Bayern Portugáliában még nem szenvedett vereséget tétmérkőzésen (a mérleg öt győzelem és hat döntetlen). Érdekes lesz a két tréner párharca, ugyanis Lopetegui és Guardiola 1994 és 1997 között csapattársak voltak Barcelonában, és a mai napig baráti viszonyt ápolnak egymással.

A PSG–Barcelona találkozót a Digisport1 közvetíti, a Porto–Bayern összecsapást a Digisport2-n lehet figyelemmel követni, mindkét találkozó 20.45–kor rajtol.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!