Sport

2015.04.23. 07:32

Fontos lett volna a győzelem

Debrecen - Varga Tamás csapata a 9-10. helyért folytathatja a bajnokságot.

Debrecen - Varga Tamás csapata a 9-10. helyért folytathatja a bajnokságot.A DVSE a Vasas Plaket alakulatát fogadta szerdán este a Debreceni Sportuszodában az E.ON Férfi OB I osztályú országos bajnokság 7-10. helyért folytatott rájátszásban. A csapatok az egyik fél két nyert meccséig tartó párharcának első találkozóját másfél hete játszották a fővárosban, ahol a Vasas 12-10 arányban győzedelmeskedni tudott.

A debreceni találkozó első negyedében hamar előnyhöz jutott a Vasas, Takács Bálint emberfórból lőtt góljának köszönhetően, ám Kállay Márk értékesített büntetőjével egalizált a DVSE. Percekkel később Gyárfás Tamás szintén emberelőnyös helyzetből szerezte vissza csapatának a vezetést, ám ezúttal Kincses Attila állította vissza a döntetlent. A vendégektől Várnai, míg a cívisvárosiaktól Martin Kolarik remekelt, a 4-3-as eredményt végül Kállay Márk akciótalálata állította be két másodperccel a negyed vége előtt.

A második játékrészben Sedlmayer Tamás gólja törte meg a gólcsendet, aki a negyed végén akcióból is eredményes volt, az első félidő így már a Vasas fölényével zárult, 4–5.



A térfélcserét követően büntetőt ítéltek Varga Tamás alakulata ellen, az ötméterest Gyárfás Tamás értékesítette, majd Várnai Kristóf megúszásgóljának, Bóbis Máté és Sedlmayer újabb góljának köszönhetően tovább nőtt a két csapat közötti különbség. A negyed végére a debreceniek is belejöttek a játékba, Kincses és Hoppál gólja után Pataki Gergely bizonyult eredményesnek centerposztról, a vendégektől ez idő alatt csak Goreta szerzett gólt, 7–10.

A záró etapban a jó formát mutató Sedlmayer újra remekelt, Hőna Dávid pedig emberfórból lőtt gólt. Ezt követően gyors egymásutánban Pataki, Hoppál és Kolarik is betalált a fővárosiak kapujába, ám ez már csak a szépítésre volt elég, így a cívisvárosiak a 10–12 arányú vereséggel a 9-10. helyért folytathatják tovább a play off második körét.

HBN-VL


Tények

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Rájátszás 7-10. helyért, 1. forduló

DEBRECEN - VASAS PLAKET 10-12 (4-3, 0-2, 3-5, 3-2)

Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Marnitz M., Csanádi Zs.

DEBRECEN: Aleksic - Kállay M. 2, Hoppál G. 2, Pataki G. 2, Süveges M., Kolarik 2, Tóth P. Csere: Soltész A., Smitula G., Kincses A. 2, Szabó B., Halek M. Edző: Varga Tamás.

VASAS: Barabás B. - Gyárfás T. 2, Bóbis M. 1, Sedlmayer T. 4, Hőna D. 1, Takács B. 1, Steinmetz Á. Csere: Várnai K. 2, Vereczkey Z., Goreta 1, Juhász-Szelei N., Kiss K. Sz., Német T. Edző: Földi László.

Gól - emberelőnyből: 15/3, ill. 12/6.

Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Süveges Máté, ill. - .


FOTÓK DC-N!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!