Sport

2015.04.20. 14:42

„Ficánkolt” a pályán a fiatal csatár

Debrecen - A debreceni Balogh Norbertet még az ellenfél csatára is segítette biztatásával a Paks elleni mérkőzésen.

Debrecen - A debreceni Balogh Norbertet még az ellenfél csatára is segítette biztatásával a Paks elleni mérkőzésen.

– Azt nem mondanám, hogy alapjátékos lettem a Lokiban, bár örülök, hogy Kondás Elemér immár a második meccsen szavazott nekem bizalmat a kezdőcsapatban – mondta Balogh Norbert, a DVSC-TEVA csatára a szombati, Paks elleni, 2–0-s debreceni sikerrel zárult bajnoki mérkőzés után. – Igazából egy rossz teljesítménnyel hamar ki lehet kerülni a csapatból és utána nem játszik az ember 4-5 meccsen. Ezért is próbálok minden meccsen jól teljesíteni és koncentrálni, hogy én legyek a csapat első- vagy második számú támadója – fogalmazott a 19 éves labdarúgó.

Koncentráltabb játék kell

A koncentrációval azonban még vannak problémái – ez ugyancsak Balogh Norbert véleménye a saját játékáról –, hiszen, mint mondja, a helyzetei ezúttal is megvoltak, ám a gól, ahogyan már korábban is előfordult, most is elmaradt. A legnagyobb ziccere a második félidőben adódott, amikor a langaléta csatár két paksi védőn is átverekedte magát és a kaputól 14 méterre egy az egyben volt szemben a kifutó paksi kapussal, ám Balogh lövését könnyedén hárította a rutinos Molnár Levente. – Az volt a gond, hogy amíg nálam volt a labda, nem nagyon néztem fel, tekintetemmel végig a játékszert követtem. Most már tudom, hogy fel kellett volna pillantanom, majd egy lövőcsellel elfektetni a kapust, akkor már könnyű lett volna a hálóba lőni a labdát – vázolta az U20-as válogatott támadó.

Jöhetne a gól

Mint elmondta, egy-egy kimaradt helyzet után is biztatták a csapattársai, mi több, a Paks elleni mérkőzésen még az ellenfél csatára is bátorította a piros-fehér reménységet. Balogh a paksiak elleni összecsapáson nem csak a jó helyzetfelismerésével vívta ki a közönség rokonszenvét, hanem a többször is bemutatott látványos cseleivel, sikeresen megvívott test-test elleni csatáival is. - Mindig az volt az erényem, hogy inkább szemből vezetem rá a labdát az ellenfélre, mert lendületből el tudok menni mellette. Úgy vélem, még a fizikális képességeimen kellene javítani, fölszedni pár kiló izmot, és akkor talán az összes párharcot meg tudom nyerni a pályán. Jól éreztem magam a mérkőzésen, sokan biztattak a társak közül, ezért még nagyobb motivációval, önbizalommal mentem fel a pályára. Megyek tovább ezen az úton, és remélem, hamarosan összejön a gól is – zárta mondandóját a piros-fehér bajnokcsapat magasra nőtt futballistája.

A DVSC legénységének nem sok ideje adódik a pihenésre a Paksi FC legyőzését követően, ugyanis szerdán este már ismét mérkőzést vív a társaság. A Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján 17.30-tól a Videoton vendégeként lép pályára a Loki, Szakályéknak a hazai pályán összeszedett 3–2-es hátrányukat kellene ledolgozniuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!