Megfojtották a Paks játékát

Akt.:
Megfojtották a Paks játékát
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debrecen remek teljesítményével esélyt sem adott a vendégeknek, joggal szólt a vastaps a lefújáskor.

Váratlan eseménnyel indult a DVSC-TEVA számára a szombat esti, Paks elleni bajnoki mérkőzés a Nagyerdei Stadionban, ugyanis az eredetileg a kezdőbe jelölt kapus, Nenad Novakovics a bemelegítés közben megsérült, ezért Verpecz István vette át a helyét a gólvonalon. A hazaiaknál egyetlen klasszikus értelemben vett csatár szerepelt Balogh személyében, viszont bombaerős középpályát küldött mögötte a pályára Kondás Elemér, s mint tudjuk, egy csapat támadójátékát nem feltétlenül az elöl lévők száma határozza meg.

Így volt ez a paksiak ellen is, ugyanis a Loki keményen letámadva ellenfelét sorra vezette a támadásokat és dolgozta ki a helyzeteket, amelyek az elején sajnos rendre ki is maradtak. A Paksnak nem sok momentum jutott ezen a napon, teljesen megfojtották a játékukat a lokisták, akik labdavesztésük után másodpercekkel később már újra visszaszerezték a játékszert, csak idő kérdése volt, mikor jön a gól. Erre a 28. percig kellett várni, amikor a Szakály felvágásáért megítélt szabadrúgást Bódi a kapu elé tekerte és a menteni igyekvő Rodenbücher a saját hálójába csúsztatott. Nem állt le a Lokomotív, nem sokkal később Szakály Péter a bal kapufát találta el.

Megnyugtató gól

A szünet után is maradt az egyirányú forgalom a gyepen, Szakály és a fiatal, rendkívül agilisan futballozó Balogh Norbert is nagy helyzetben hibázott, Varga pedig a lécre fejelt egy akció végén. Nyolc perccel a vége előtt nyugodhatott meg teljesen a Loki játékát vastapssal jutalmazó publikum: Tisza két remek csellel tisztára játszotta magát, labdáját pedig Sidibe közelről a kapuba továbbította.

Magabiztos és megalkuvást nem ismerő focit mutatott be a Loki szombat este, a helyzetek alapján jóval nagyobb különbséggel is győzhetett volna, ez biztató jel a bajnokság hajrája előtt.

HBN-TN


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Uraltuk a mérkőzést, nem nagyon adtunk lehetőséget az ellenfelünknek a kibontakozásra. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, szerencsére kettőt be is lőttünk. Az első félidőben nagyon jól jöttek ki a pontrúgásaink, a másodikban már nem mindig azt csinálták a fiúk, amit kellett volna, és volt egy-két szögletünk, amik nem úgy működtek, ahogy begyakoroltuk. Sorozatban játsszuk a rangadókat, de ez a jó, örülünk neki, hogy éles meccseken kell szerepelnünk.Csertői Aurél: Nagyon rosszul játszottunk, megérdemelt a Debrecen győzelme, hiszen ma sokkal jobban focizott. Szerettem volna, hogy rangadó-íze legyen ennek a mérkőzésnek, de a bajnok játszott egy középcsapattal. Tudtuk, hogy nyomást fognak gyakorolni ránk, voltak is elgondolásaink ellene, de semmit sem tudtunk megvalósítani. Nagyon pontatlanul játszottunk, párharcot tán nem is nyertünk, mind védekezésben, mind támadásban jobb volt a Debrecen.

A tények

OTP Bank Liga, 24. forduló
DVSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (1-0)
Nagyerdei Stadion, 2623 néző. Vezette: Pintér (Buzás, Szpisják)

DVSC: Verpecz – Lázár, Brkovics, Mészáros, Korhut – Varga J. – Jovanovic (Sidibe 69.), Szakály, Bouadla, Bódi (Mihelic 86.) – Balogh N. (Tisza 77.)

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Báló – Kesztyűs, Bertus – Könyves (Kiss T. 79.), Haraszti, Bartha (Kecskés 61.) – Balázs (Hahn 76.)

Gól: 1-0 Rodenbücker (öngól, 28.), 2-0 Sidibe (82.)

Sárga lap: Rodenbücker (27.), Kulcsár D. (81.), Sidibe (87.), Brkovics (92.)
hirdetés