Sport

2015.04.22. 17:03

Egy művészlélek ragadozó

Debrecen - Három napon át volt hazánk vendége az amerikai testépítő, Kai Greene.

Debrecen - Három napon át volt hazánk vendége az amerikai testépítő, Kai Greene.

Minden vallás alapja a hit, de Kai Greene nem a könyörgésben látja a megoldást, hanem abban, hogy a hited által formálódik a világ. Ha szerelmet érzel a sport, vagy bármely más szenvedélyed iránt, s beleteszed a megfelelő munkát, akkor adni fog számodra valamit a felsőbb erő” – osztotta meg velünk a világ egyik leghíresebb testépítője által vallott filozófia egy szeletét Kathi Béla, a Cutler Team vezetője. Az egykori bodybuilder világbajnok az elmúlt napokban látta vendégül a Cutler Goldban a sportág mitikus alakját, az amerikai Kai Greene-t.

– Az én ötletem volt a meghívás, mert Kai jelenleg a legnépszerűbb testépítő a világon, mégpedig a mentalitása és a tanítói mivolta miatt. Ő nem csak egy bodys, hanem olyan tanár is, aki igyekszik minél több tudást átadni – tette hozzá a debreceni sportember.

Kerüli a luxust

A világsztár három napot töltött Magyarországon a sportág másik nagy alakjával, Larissa Reis kisasszonnyal egyetemben, vélhetően nem kis összegért. Kai Greene egyetlen fellépése 20 ezer dollárba kerül, de ebből jócskán engedett a bodys. Mivel Greene a kölni FIBO-gáláról érkezett Budapestre, ezért sokkal olcsóbban jött el, ráadásul az is hatott rá, hogy az itteni gázsijából Magyarországon egy minigarzont lehetne vásárolni. A fő ok, hogy drasztikusan sokat engedett a fellépése árából pedig az volt, hogy a fővárosban nagyon sok építészeti alkotás izgatta, amelyet még sosem látott élőben és szerette volna ezeket megnézni.

Mint kiderült, a „Predator” (Ragadozó) becenévre hallgató sportoló igazi művészember, szabadidejében fest és szobrászkodik. Érdemes tudni róla, hogy bár a negyvenesztendős Kai már dollármilliomos, még mindig az egyszobás brooklyni lakásában lakik, meglehetősen nomád körülmények között, ugyanis nem akarja, hogy a luxus elkényelmesítse. Csak a cél érdekli, hogy a világ legjobb testépítője legyen, nem izgatják a felszínes dolgok, melegítőben jár és nincs kocsija sem, metróval közlekedik.

– A testépítés terén nem hetekben, hónapokban vagy években gondolkodik, ha nem egy egész életben – folytatta a beszámolót Kathi Béla. – A sporthoz, illetve a világhoz való hozzáállásának központjában a hit áll. Nagyon hisz a gondolatok teremtő erejében, abban, hogy amiben hiszünk és teszünk is érte, az megvalósítható akkor is, ha kezdetben irreálisnak tűnik. Ám ha beletesszük az energiát és hiszünk benne, akkor a világegyetem – a gondolataink ereje által – úgy alakítja a sorsunkat, hogy a kezünkbe teszi az eszközöket és a megfelelő tanár is belép az életünkbe. Ez bekövetkezik, amikor készen állunk, anélkül, hogy keresnénk – jelentette ki Kathi Béla.

Ez egy világnézet

Kai Greene abban hisz, hogy meg fogja nyerni a Mr. Olympiát (eddig csupán a második helyig jutott a világ legrangosabb testépítő seregszemléjén – a szerk.). Néhány korábbi rossz döntése miatt sokan úgy gondolják, sosem győzhet, de ez nem töri meg őt. Meggyőződéssel hiszi, hogy minél több szemináriumot tart, minél több embernek adja át az „igét”, annál többen akarják majd, hogy ő nyerje meg a címet. Ezek a gondolatok pedig formálják az univerzum energiáit, s odavezetnek, hogy ő lesz egy napon a Mr. Olympia.

Kai Greene sokkal mélyebben és komplexebben éli meg a világot, a sportágat, mint ahogyan én azt valaha is el tudtam képzelni. Elmondta, két dolog nagyon fontos. Az egyik a jó gondolatok: itt nem csak a pozitív szemléletről van szó, hanem a megfelelő eszközök kiválasztásáról és a helyes útról. A másik a munka, de nem kőkemény munka! Ha ugyanis kőkeménynek éled meg, akkor nem szerelemből csinálod. A nézetei nem csak a testépítőkre vonatkoznak, hanem mindenkire, bárki kivetítheti a saját életére és a saját céljaira. Ez nem csupán bodybuilding, hanem egy világnézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!