Sport

2015.04.07. 16:19

Egy debreceni is lenget a vb-n

Debrecen - Berettyán Péter asszisztens két társával az új-zélandi U20-as világbajnokságra tart.

Debrecen - Berettyán Péter asszisztens két társával az új-zélandi U20-as világbajnokságra tart.Korábban már írtunk arról, hogy a május végén rajtoló U20-as világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretében ott van a DVSC-TEVA tizenkilenc esztendős csatára, Balogh Norbert. Azóta kiderült, nem csupán a támadó képviselheti a hajdú-bihari megyeszékhelyet, hanem egy partjelző is, Berettyán Péter személyében. A cívisvárosi asszisztens Vad II István játékvezetővel és Albert István partbíróval együtt utazhat ki az új-zélandi világeseményre.

Vad II-t ismerik

– Tavaly ősszel állt össze a nemzetközi meccsekre a mi kis csapatunk – nyilatkozta a Naplónak Berettyán, aki két társával olyan meccseken is szerepet kapott, mint a CSZKA Moszkva–Manchester City, a Galatasaray–Anderlecht BL-találkozók, vagy a Celtic–Internazionale Európa Liga-összecsapás. – A kollégám, Vad II István benne van azon jelöltek körében, akik eséllyel pályáznak a 2018-as felnőtt világbajnokságra, ahhoz, hogy oda eljusson, olyan utat kell megtennie, amelynek első lépcsőfoka az előttünk álló U20-as vébé. Az, hogy ott lehetünk a tornán, vélhetően annak a teljesítménynek is köszönhető, amelyet nyújtottunk az említett kupameccseken, emellett Istvánt ismerik a FIFA illetékesei, hiszen vezetett már ifjúsági olimpiai döntőt és szerepelt a kolumbiai U20-as világbajnokságon is – mondta a debreceni sportember.

Tesztek

Berettyán Pétertől azt is megtudtuk, az indulás előtt, május negyedikéig orvosi vizsgálaton kell részt venniük és teljesíteniük kell egy fizikai tesztet, ezt követően kelhetnek csak útra Új-Zélandra. – Egy héttel a torna előtt utazunk, a helyszínen ugyancsak orvosi és fizikai tesztek várnak ránk. Hét bírói csapat lesz ott a vébén Európából, illetve van egy tartalék gárda is, ha a kinti rostán valamelyik társaság fenn akadna, de természetesen abban bízunk, hogy ez minket nem fog érinteni – fogalmazott Berettyán Péter.

Az U20-as világbajnokságra május 30. és június 20. kerül sor Új-Zélandon, a magyar csapat részvételével. A mieink június elsején a Koreai NDK-val, 4-én Brazíliával, 7-én pedig Nigériával mérkőznek meg a csoportkörben.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!