Sport

2015.04.29. 17:36

Az európai elit színvonalába kóstolhatott bele a DEAC

Debrecen - Dr. Nagy Ágoston szerint értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a nemzetközi egyetemi tornán.

Debrecen - Dr. Nagy Ágoston szerint értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a nemzetközi egyetemi tornán.

Az International Student Basketball League négyes döntőjén képviselte hazánkat Moszkvában a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata a közelmúltban. A hajdúsági alakulat mellett a Moszkvai Testnevelési Egyetem, a tallini Műszaki Egyetem és a grúziai Műszaki Egyetem vett részt a jó hírű megmérettetésen. Az elődöntők során az oroszok ellen mérkőzött meg a DEAC, és szenvedett 85–65-ös vereséget, így már „csak” a bronzmedálért szállhatott harcba a grúzokkal szemben, ahol kis különbséggel, de szintén vereség lett a vége, 83–74. A döntőt a szborjanai együttes 83–75-re nyerte meg a tallini felsőoktatási intézmény növendékei ellen.

Kijött a különbség

Dr. Nagy Ágoston, a DEAC vezetőedzője szerint nagyon magas színvonalú tornán vett részt a csapat. – A lehető legtöbb negyedet meg akartuk nyerni – kezdte mondandóját az előzetes tervekkel kapcsolatban. – Mindkét összecsapás első félidejében kiegyenlített csata folyt a pályán, de a folytatásban rendre elvesztettük a párharcaink nagy részét, s pontatlanok is voltunk. Különösen a bronz mérkőzésre volt ez igaz, ahol az utolsó öt percben ment el a grúzok elleni meccs. Emiatt rossz a szánk íze, mert az egyéni teljesítmények jobbak is lehettek volna – mondta a tréner, majd hozzátette, újoncként reális a negyedik helyük. A cívisvárosi egyesület játékosai számítottak a legfiatalabbaknak, méretbeli és fizikumbeli különbségek is kiütköztek a riválisokkal szemben.

Pozitív jövőkép

Az edző örömmel adta tudtunkra, mennyire komolyan vették a mieinket, hiszen más nemzetek olimpiai-, világ- és Európa-bajnok győztesei is a magyaroknak szorítottak a mérkőzések alatt, s a lefújás után rendre dicsérő szavakkal illették a debreceni kosarasokat, akiknek a játékát nagyon szimpatikusnak találták. Óriási figyelem övezte a viadalokat, számos európai elitbe tartozó edző és szövetségi kapitány tekintette meg a sporteseményt. Megsüvegelendő tény, hogy Nagy Botondot beválasztották a Final Four All Star csapatába.

Továbbá megtudtuk, egy-egy játékosunk komoly ajánlatokat is kapott. – Késő ősszel ismét kezdetét veszi a nívós sorozat, ezúttal több helyszínnel, és újra számolnak Magyarországgal. A tanulópénz megvan, legközelebb ismételten be szeretnénk jutni a final fourba, ahol már az éremszerzés lesz a cél – vázolta fel a terveket Dr. Nagy a Naplónak.

A DEAC csapatának nincs sok ideje a pihenésre, csütörtökön 17 órától már a Pápát fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!