Sport

2015.04.16. 17:26

A kapitány optimistán tekint a jövőbe

Debrecen - Glen Williamson szerint mindenkitől százszázalékos teljesítményre van szükség a továbbiakban.

Debrecen - Glen Williamson szerint mindenkitől százszázalékos teljesítményre van szükség a továbbiakban.

Három nehéz meccsen vannak túl hazánk fiatal hokisai, jelenleg a világ 16 legjobb csapata között játszanak az ifjúsági korosztályos vb-n. A magyar szövetségi kapitány, Glen Williamson elmondása szerint nagy a lemaradásuk a többiekhez képest, de rögtön az elit mögött helyezkednek el. Amíg ezekben az országokban, mint Oroszország, Finnország vagy USA korosztályonként legalább ezer hokis van, addig nálunk folyamatosan sokkal kisebb a merítési lehetőség.

– A dánok elleni első meccs új volt játékosaimnak, hisz még nem játszottak ilyen erős ellenfelekkel. A fehéroroszok ellen már érződött, hogy egyre jobban sikerült felvenniük a tempót. Nagyjából a meccs feléig domináltunk, ám a rengeteg kiállítás rovására is írható a vereség – értékelte a szerdai, 7–2-es zakót a tréner. – Eddig szinte senkit nem érdekelt, hogy ezek a srácok hol játszanak, ám most hirtelen minden szem rájuk figyel. Ez új számukra, de nem restek belemenni a harcba. Büszke vagyok rájuk, mert becsületesen küzdöttek és a hitük is megmaradt. Férfias játékról van szó, és a magyaroknak hozzá kell ehhez szokniuk. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, de elsősorban a hosszú távú célunk, hogy ennél is feljebb lépjünk. Roppant erős együttesekkel állunk szemben, a felnőtt válogatottjuk szinte mindegyiknek a legmagasabb szinten szerepel. Magyarország erősödik, de még nincs azon a szinten.



Fürkésző szemek

Megtudtuk, legalább 10-12 NHL-es játékosmegfigyelő van jelenleg a cívisvárosban, akik a legjobb észak-amerikai ligába keresik azokat a tehetségeket. – Ez mindent elmond a magyar hoki fejlettségéről, hogy amíg egy U18-as focimeccsen nem látod például Manchester United vagy a Barcelona kiküldött embereit, addig ide a legnagyobb topligákból jönnek – mondta a kapitány.

Williamson edző kitért a norvégok elleni pénteki találkozóra, amelyet 16.30-tól játszanak a Debreceni Jégcsarnokban. – A kiállítások számát csökkenteni szeretnénk és gyorsnak kell lennünk. Nagy energiát és fizikai erőt kell belevinnünk a támadásokba és a védekezésbe is a mérkőzés egészében. Egyszerű játékot szeretnék látni, hogy a játékosaim végig küzdjenek és persze nyerjék meg a meccset – taglalta a kanadai edző. Hozzátette, bent szeretnének maradni a divízió I-A-ban, de kiemelte, amíg mindvégig tudásuk legjavát adják, addig tiszta lehet a lelkiismeretük, mert mindent megtettek. – Az a fejlődés – tette hozzá, – ami elkezdődött, a legizgalmasabb rész a magyar hokiban. Nem csak jégkorongozókat nevelünk, hanem embereket is, akik az életben is sikeresek lesznek.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!