Sport

2015.03.02. 13:58

Sporttörténelmet írt a debreceni íjász

Debrecen - A debreceni Letizia SC sikeres pályaíjásza, Orosz Viktor Európa legjobbjait utasította maga mögé a szlovéniai Koperben megrendezett kontinensbajnokságon.

Debrecen - A debreceni Letizia SC sikeres pályaíjásza, Orosz Viktor Európa legjobbjait utasította maga mögé a szlovéniai Koperben megrendezett kontinensbajnokságon. A teremíjász Európa-bajnokságon 253 versenyző állt lővonalhoz, Magyarországot mindössze két íjász képviselte, a szegedi Banda Árpád, aki az olimpiai íjászok mezőnyében a 7. helyen végzett, illetve a cívisvárosi Orosz Viktor, aki csigás íjjal versenyezve ért ér remek eredményt a juniorok között.

Orosz az egész versenyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a rangsorolóban egyéni csúccsal, 591 ponttal holtversenyben a 3. helyen végzett. A kieséses versenyben először a svéd Linus Stromberget győzte le 148:142-re, majd az ukrán Roman Hovjadovszkijt 147:146-os eredménnyel búcsúztatta. Ezután következett az elődöntő, ahol az olasz Jesse Sut ellen 148:147-re diadalmaskodott, így bejutott a döntőbe. A fináléban az a svéd Hampus Börgston volt az ellenfele, akit eddig orosz mindig legyőzött. A jó sorozat ezúttal sem szakadt meg, a debreceni íjász 147:143-ra bizonyult jobbnak a skandináv versenyzőnél.

A debreceni reménység ezzel sporttörténelmi eredményt ért el, hiszen egy éven belül junior világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, amire a magyar pályaíjászatban még nem volt példa.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!