Sport

2015.03.30. 16:58

Balla Viktor Emlékverseny - Az időjárás pocsék volt, a színvonal viszont egyáltalán nem

Hajdú-Bihar - Erősen szeles, enyhén borult időben rendezték meg a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség hagyományos versenyét, a Területi Évadnyitó, egyben Balla Viktor Emlékversenyt.

Hajdú-Bihar - Erősen szeles, enyhén borult időben rendezték meg a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség hagyományos versenyét, a Területi Évadnyitó, egyben Balla Viktor Emlékversenyt.

Színvonalas körülményeket, és ami a legfontosabb, színvonalas versenyt hozott a megyei szezonnyitó, hiszen a legnevesebb hazai csapatok részvételével zajlottak a futamok. Az új helyszín, a Látókép–nagyhegyesi elágazás–Balmazújváros–Látókép kör beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a létszám pedig szintén rekordot döntött. A megyei szövetség munkáját a DKSI egyesületének tagjai is segítették, és az elégedett visszajelzések azt mutatják, hogy a lebonyolítás sikeres volt.

A legkisebbek (U13) egy 12 km-es, fordítós pályán mérhették össze erejüket. 1. Tomka István (Sárrét SE), 2. Tomka Mózes (Sárrét SE), 3. Daróczi Péter (Püspökladány) lett, a debreceni DKSI két U13-as fiatalja Arany Szelim és Árvai Kristóf a 4. és 6. helyet szerezték meg.

31 km-en meccselt az U15 korosztály, illetve a lányok (WU17 ill. WU19), valamint a Master3 korcsoport. U15-ben 1. Füri Márton (Bikeexpress SE), 2. Varga Bálint (DKSI), 3. Hájos Dániel (KSI SE); a hazaiak Varga Bálint révén ezüstéremnek örülhettek, a DKSI többi indulója itt a középmezőnyben végzett. A női utánpótlás sajnos csekély számban képviseltette magát. WU17-ben 1. László Tamara (KSI SE), 2. Oetl Dana (Bikeexpress SE), 3. Karl Bianka (Bikeexpress SE), WU19-ben 1. Szabó Zsófia (DKSI), 2. Oetl Netta (KSI SE). Master3 korcsoportban 1. Balogh Zsolt (ViniBike), 2. Kántor László (Polgár), 3. Falvai Zoltán (Debrecen).

62 km, azaz két kör várt az U17, női, és Master2 résztvevőkre. A debreceniek igyekeztek a szeles részeken kontrollálni a mezőnyt, és a hátulról meginduló támadásokra azonnal reagálni. Nem is történt sikeres elmenés, de a DKSI részéről sem sikerült a pihentebb mezőnyt hosszútávon leszakítani. A gyerekek dicséretesen végig ott voltak, végül a Bikeexpress fiataljai jeleskedtek a mezőnyhajrán, a DKSI versenyzői a középmezőnnyel érkeztek. U17-ben 1. Dian Ábel (Bikeexpress SE), 2. Karl Ádám (Bikeexpress SE), 3. Sipos Máté (Dr.Bátorfi Agria KTK). Női versenyben 1. Kanti Dorottya (KÖRÖS-Bike), 2. Zelovics Dóra (TVK-Mali), 3. Szőllősi Virág (Balaton Team). Master2 kategóriában 1. Fésüs László (Meditech SC), 2. Erdős László (KÖRÖS-Bike), 3. Kasnyík Antal (ProTúr).



93 km-en az U19 és amatőr felnőtt mezőny viaskodott. Itt a Bikeexpress U19-es versenyzője, Czéh Balázs alakított nagyot, 60 km-t egymaga szökésben töltött. Az erős szélben azonban nem érhetett haza, ez a futam is mezőnyhajrával záródott, ahol 4. lett a debreceni Bálint Péter, kategóriájában pedig 5. ill. 10. helyet szerezte meg a hazai DKSI részéről Zsíros Róbert és Molnár Csaba. U19-ben a KSI fiataljai vitték el a dobogós helyeket: 1. Beregszászi Bence, 2. László Attila, 3. Gyöngyösi Kevin Márk. Amatőr felnőttek versenyében 1. Horváth Zsolt (ViniBike), 2. Bálint Péter (Debrecen), 3. Galyasi Gábor (Szekszárdi SZKE).

124 km-en az igazolt felnőttek (elit) és az U23-mas korúak szerepeltek, köztük a legerősebb hazai csapatok képviselői. Az Utensilnord, a DKSI és a Mugenrace versenyzői irányították a mezőnyt. A rajt után az élen haladók leszéleztek, illetve sajnálatos bukás is történt, Lengyel Zoltán (Utensilnord) került földre és feladni kényszerült. Hozzá sportszerűen megállt segíteni Ábrók Norbert, a DKSI versenyzője. A DKSI részéről elmondható, hogy Hajdu Barna és Pályi Csaba, valamint Nagy Gyula voltak a legaktívabbak. Az Utensilnord versenyzői végül Molnár István társaságában (Mugenrace) maradtak elmenésben, és döntötték el az elsőség kérdését. U23-ban 1. Filutás Viktor (Utensilnord), 2. Móricz Dániel (Utensilnord), 3. Rózsa Balázs (Utensilnord) lett. Elit felnőttek mezőnyében 1. Sipos Zoltán (Utensilnord), 2. Molnár István (Mugenrace), 3. Holló Botond (Utensilnord).

A teljes eredménylista itt elérhető.

A HBM Kerékpáros Szövetség és a DKSI rendezésében legközelebb megrendezendő versenyek: az Országúti Kerékpár Diákolimpia Regionális Döntője április 12-én, utána pedig jön a Hajdú-Főnix Kupa, április 18-19-én, ahol időfutam, kritérium és mezőnyverseny számokban lehet majd rajthoz állni.

- DKSI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!