Sport

2015.02.19. 16:43

Videó: Lépéselőnyben a címvédő

A Real Madrid mellett a Porto is jó helyzetből várhatja a BL–visszavágót.

A Real Madrid mellett a Porto is jó helyzetből várhatja a BL–visszavágót.

Az elmúlt szezonhoz hasonlóan idén is a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében mérte össze erejét a Schalke, illetve a Real Madrid. A tavalyi összevetésből a németek jöttek ki csúfosan, hiszen két vereséggel, valamint 2–9–es összesítéssel búcsúztak a sorozattól, így maradt elszámolnivalójuk a hispánokkal szemben. Mindkét gárda kezdőcsapatában találtunk debütáló labdarúgót, a hazaiaknál a mindössze 19 esztendős Timon Wellenreuther, míg a vendégeknél a télen szerződtetett brazil, Lucas Silva esett át a BL–tűzkeresztségen. Kettejük közül a dél–amerikai középpályás lehetett elégedettebb a lefújást követően, ugyanis a Real Cristiano Ronaldo, valamint Marcelo találatai révén 2–0–ra diadalmaskodott.

– Boldogsággal, illetve büszkeséggel tölt el, hogy bemutatkozhattam a Bajnokok Ligájában. Nem voltam különösebben ideges a találkozó előtt, mindig próbálok nyugalmat sugározni, ezzel is segítve a társaimat. Jobb eredményben bíztunk, de véleményem szerint maradt esélyünk a továbbjutásra, bár rólam tudni érdemes, hogy örök optimista vagyok– nyilatkozta Wellenreuther, a gelsenkircheni egylet fiatal hálóőre.

– Keményen harcoltunk egy jó csapat ellen. Kétgólos előnybe kerültünk, ennek ellenére még semmi sem dőlt el– vélekedett Marcelo, aki gyengébbnek vélt jobb lábával lőtt irtózatosan nagy gólt, s ezzel biztosította be csapata diadalát.

A tavalyi győztes ennek a sikernek köszönhetően immáron 10 összecsapás óta hibátlan a BL–ben.

Schalke 04–Real Madrid 0–2, gólszerző: Ronaldo (26.), Marcelo (79.)

Egy gól itt is, ott is

Svájcban a Basel, valamint a Porto csatázott egymással. A találkozón a paraguayi Derlis González révén viszonylag korán vezetést szerzett a házigazda, a végeredményt a luzitánok jobbhátvédje Danilo büntetőből állította be.

– Nehéz mérkőzés volt, bár ebben a sorozatban nem számít egyik meccs sem könnyűnek. Tisztában voltunk vele, hogy egyetlen kihagyás is végzetes lehet, sajnos ez bebizonyosodott. A beszedett gólunk után sikerült talpra állnunk és egy jó eredménnyel utazhatunk haza– fogalmazott az egalizáló Danilo.

– Sajnos nem tudtuk kapott találat nélkül zárni a mérkőzést, ez megnehezíti a dolgunkat a visszavágón, de mégsem vagyok elégedetlen– összegzett a Basel mestere, Paulo Sousa, aki egykoron a Videotont irányította.

Basel–Porto 1-1, gólszerző: González (11.), ill. Danilo (79.)

Döntés márciusban

Mindkét párosítás visszavágóját március 10–én rendezik meg, míg a jövő héten négy találkozóval folytatódik a küzdelemsorozat nyolcaddöntője, köztük a két gigász, a Manchester City–Barcelona ütközettel.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!