Sport

2015.02.08. 17:02

Új cél: minden meccset megnyerni!

Debrecen - A Debreceni HK mestere, Jevgenyij Muhin megszerette a cívisvárost és szívesen dolgozna tovább.

Debrecen - A Debreceni HK mestere, Jevgenyij Muhin megszerette a cívisvárost és szívesen dolgozna tovább.

Az alapcélt teljesítették a debreceni hokisok, hiszen bejutottak a rájátszásba, ennek ellenére nem elégszenek meg ezzel az eredménnyel. A DHK vezetőedzője, Jevgenyij Muhin a Naplónak adott interjújában beszélt a bajnokság eddigi tapasztalatairól, de a Brassó elleni negyeddöntő is szóba került.

Ötödik helyen zárt a DHK a MOL Ligában, mondhatjuk viszonylag simán bejutott a rájátszásba. Mennyire tekinti reálisnak ezt a pozíciót?

Jevgenyij Muhin: Kicsit pontosítanék a megfogalmazáson, ugyanis nem simán értük el ezt a helyezést, nem hullott az ölünkbe, nagyon sokat kellett dolgoznunk érte. Egyébként szép eredményként tekintünk erre az ötödik pozícióra.

Mi volt az alapszakasz legemlékezetesebb momentuma?

Jevgenyij Muhin: Kiemelném azt a pillanatot, amikor lecseréltük a kapusunkat, Gyatlov helyét Borogyin vette át. Nem volt könnyű döntés, de utólag már látjuk, helyes választásnak bizonyult. Ugyancsak fontos eseménynek tartom Hári és Sijka szerződtetését, hiszen ők ínséges időszakban érkeztek a csapathoz, mivel előtte eléggé hiányos volt a keret.

Kik voltak a csapat sikereinek fő letéteményesei?

Jevgenyij Muhin: A sort Ladányi Balázs nevével kezdeném, aki nem csak hozta a gólokat és a jó játékát az elvárásoknak megfelelően, hanem remekül összefogta az együttest. Berta illetve Kaszkov eredményessége ugyancsak magáért beszél, valamint kapusunk is kiválóan teljesített. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a gárda is bizonyított, a nehéz helyzetekben egymásért is küzdöttek a játékosok.

Az elképzeléseiből mennyit tudott megvalósítani?

Jevgenyij Muhin: Debrecennek első ízben van MOL Ligás gárdája, jelenleg a csapatépítés kellős közepén tartunk. Ez egy hosszú folyamat, amelynek rengeteg összetevője van. Abból építkezünk, amink van, nem minden emberre lehet olyan szinten számítani, ami elvárható lenne. Elmondhatjuk, a DHK manapság minden rivális számára egy nehezen feltörhető diót jelent. A fiúk hozzáállása is megváltozott, miután felfogták, igenis van keresnivalójuk a pontvadászatban.

Berta Ákos, valamint Könczei Áron személyében két játékos is a válogatottnál szerepelt. Hiányuk mennyire nehezítette meg a felkészülést a negyeddöntőre?

Jevgenyij Muhin: Ez elsősor-ban hatalmas megtiszteltetés, valamint bizonyítja, hogy jól végezzük a munkánkat. Természetesen távollétükben borult a felkészülési terv, mivel az első sorunk elég foghíjas maradt.

A negyeddöntőben jön a Brassó, ellenük általában szoros meccseket vívott a DHK. Mit lehet tudni az ellenfélről?

Jevgenyij Muhin: A Brassó egy remekül összerakott, rutinos hokisok alkotta alakulat. Velünk ellentétben, náluk az összes sor szinte azonos játékerőt képvisel. Az erősségükről, valamint a gyenge pontjaikról nem szívesen beszélnék. Döntő fontosságú lesz, hogy a játékosaim mennyire tudnak fejben ráhangolódni a negyeddöntőre, illetve milyen akarattal mennek ki a jégre.

Az alapcél a rájátszás elérése volt a DHK–nak. Ezt sikeresen teljesítette az együttes, így mondhatjuk, hogy nem nyomja teher a vállakat?

Jevgenyij Muhin: Való igaz, bejutottunk a play–offba, ezt nyugtázhatnánk úgy is, elértük a célunkat. Ellenben az együttes új, teljesítendő feladatokat tűzött ki maga elé. Ha eddig a rájátszás volt a feladvány, most a minél jobb szereplés. Azért dolgozunk, hogy minden össze-csapásunkat megnyerjük.

Mi a véleménye a MOL Liga színvonaláról?

Jevgenyij Muhin: Egy színvonalas bajnokság, kiváló csapatok alkotják a mezőnyt, remek légiósok emelik a pontvadászat színvonalát.

Mennyire sikerült megkedvelnie Debrecent? El tudná magát képzelni akár hosszabb távon a DHK mestereként?

Jevgenyij Muhin: Megszerettem a várost, a magyarral vannak problémáim, nem igazán megy, nagyon nehéz nyelvnek gondolom. Ha rajtam múlna, akkor szívesen maradnék pár évig az együttesnél és folytatnám a megkezdett építkezést. Zárszó gyanánt a szurkolóknak szeretnék üzenni. Minden kedves drukkerünket szeretettel várjuk a Brassó elleni keddi negyeddöntőre. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelem mellett azért is, hogy szép hokit láthassanak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!