Sport

2015.02.20. 11:48

Több mint 200 fogyatékos diák úszóversenye

Debrecen - Magyarország legnagyobb fogyatékos diákok számára rendezett úszóversenyének ad otthont a Debreceni Sportuszoda szombaton.

Debrecen - Magyarország legnagyobb fogyatékos diákok számára rendezett úszóversenyének ad otthont a Debreceni Sportuszoda szombaton. A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által működtetett diákolimpiai versenyrendszer részeként szervezendő Országos Úszó Diákolimpiai Döntőre rekord létszámú nevezés érkezett, az eseményen több mint 200 fogyatékos diák részvétele várható.

A FODISZ elnöksége egyértelmű célként tűzte ki maga elé, hogy minél több olyan esemény kerüljön megrendezésre a szövetség égisze alatt, ahol több sérülés specifikum diákjai találkozhatnak egymással, hiszen a sporton keresztül megvalósuló közösségépítés így hatékonyabban megvalósítható. Ezen célkitűzés mentén, a Debrecenben megrendezendő úszó döntőn több mint 200 fogyatékos diák vesz részt, akik között értelmi fogyatékos, mozgássérült, hallássérült és látássérült diák egyaránt megtalálható lesz. Az esemény 9.30-kor kezdődik, s várhatóan 16 óráig tart.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!