Sport

2015.02.26. 14:27

Ne álljon le a Lokomotív!

Debrecen - Bognár György kiugróan jó tavaszi teljesítményt vár a DVSC-TEVA együttesétől.

Debrecen - Bognár György kiugróan jó tavaszi teljesítményt vár a DVSC-TEVA együttesétől.

Már csak néhány óra van hátra a tavaszi bajnoki rajtig – bár hivatalosan két forduló már lement tavaly ősszel –, azaz már nem sokáig kell böjtölniük a hazai futballbarátoknak. A Loki szombaton 16 órakor a Puskás Akadémia otthonában lép pályára, a bajnokcsapat várható teljesítményéről Bognár Györgyöt, a Csákvár vezetőedzőjét és televíziós szakkommentátort kérdeztük meg.


[poll id="865"]


Mint ismert, a debreceniek jelenleg a negyedik helyen állnak, mindössze egy pontra a dobogó harmadik fokán álló DVTK-től, ám 13 egységgel lemaradva a listavezető Videotontól.

– Kiugróan jó tavaszt várok a Debrecentől, bár azt nem gondolnám, hogy meg tudja előzni a Videotont, mert ahhoz a Vidi előnye túl nagy és annyira nem is rossz a székesfehérvári csapat – nyilatkozta a Naplónak a korábbi ötvenszeres válogatott labdarúgó. – Tehát az előnyét meg tudja tartani az éllovas, de a második helyre egyértelműen a DVSC-t várom. Változatlanul a Loki a legkreatívabb együttes a mezőnyben, a cívisvárosban van a legerősebb középpályássor és a legjobb játékra is a hajdúságiak képesek. Mivel most tavasszal csak a bajnokságra kell koncentrálnia a címvédőnek, ez előnyére válik a piros-fehér alakulatnak. Egy szó mint száz: ott vannak a legjobb futballisták! – jelentette ki Bognár.

Menni tovább!

A trénernek azt a kérdést is nekiszegeztük: személy szerint min javítana a DVSC játékában?

– A Debrecen legnagyobb hibája, hogy gyakran az egy gólos vezetése birtokában visszaáll és nem diktál olyan tempót, mint amilyenre képes. Sokszor ráül az eredményre és én ezt nem szeretem, amikor ilyet látok tőlük, mindig bosszankodni szoktam, mert tudom, a csapatban sokkal több van. Mondok egy konkrét példát: amikor 0–1-ről megfordították az állást ősszel otthon a Ferencváros ellen, egyszerűen leálltak és a Fradi kiegyenlített. Tudtam, hogy 2–2 lesz, holott 5–1 volt a reális különbség azon a találkozón a DVSC-TEVA javára. Ezt a példát szoktam felhozni a Loki legnagyobb hibájaként, vagyis, nem adják ki minden meccsen magukból, ami bennük van, hanem vezetésük birtokában egyszerűen elkezdenek taktikázni. De az ősz végén volt két-három olyan mérkőzésük, amikor nem ezt csinálták, meg is lett az eredménye. Gondoljunk mondjuk a Nyíregyháza 5–0-s legyőzésére, a Szpari ellen nem álltak le akkor sem, amikor két góllal vezettek, hanem mentek végig előre. Na, ez az, amit én eddig hiányoltam, ha a tavaszi szezonban ezen az úton járnak, akkor nem lesz problémájuk a bajnokságban – mondta a szakember.

Szécsit is játszatná

Bognár nem osztja egyes szurkolók nézetét, miszerint csatárposzton nem elég erős Kondás Elemér legénysége.



– Ha a télen távozókat nézem, Seydi és Volas egyaránt kiegészítő emberek voltak, tehát a kispadról mentek el csatárok, nem a kezdőcsapatból. Vegyük csak sorba, ott van Sidibe, Kulcsár, Tisza és lehetne jobban erőltetni a fiatal Baloghot vagy Szécsi Márkot. Szerintem Szécsi nagyon jó játékos, én tehát debreceni szurkolóként annyira nem aggódnék a támadósor miatt sem – vélekedett Bognár György.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!