Sport

2015.02.04. 13:11

Kötele(zettsége)k nélkül

Debrecen - Végleg kilépett a ringből Deél Szabolcs, aki felhagyott a versenyszerű ökölvívással.

Debrecen - Végleg kilépett a ringből Deél Szabolcs, aki felhagyott a versenyszerű ökölvívással.

Meglepő elhatározásra jutott a DVSC ökölvívója, Deél Szabolcs a napokban, a 26 éves bunyós úgy döntött, felhagy a versenyszerű sportolással. A 91 kg-os bokszoló magyar bajnokként, junior Ob-győztesként lép ki a kötelek közül, annak ellenére, hogy legutóbbi versenyén, a decemberi országos bajnokságon bronzérmet szerzett. A többszörös válogatott sportoló most mégis úgy döntött, itt a vége.

Nem hiányzik már

– Úgy gondolom, hogy ennyi elég volt – nyilatkozta őszintén a Naplónak Deél. – Most valahogy nem érzem azt, hogy hiányzik a boksz és jó lenne újra ringbe szállnom. Nem fizikálisan lett elegem, hanem mentális okai vannak a döntésemnek. Talán az is közrejátszik ebben, hogy elég régóta bokszolok és mostanában az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan arra számítottam. Ne gondolja senki, hogy hirtelen hoztam meg ezt a döntést, ez régebb óta érlelődött bennem, egy hosszabb folyamat eredménye. Sokat vívódtam magammal, mire eljutottam idáig, de mostanra letisztultak az érzések bennem – mondta a válogatott bunyós.

Amit az élet hoz

A sportoló közölte, mostantól több időt akar szentelni a civil életének, a jövőben külföldön szeretne munkát vállalni. – Szétnézek, milyen lehetőségeim vannak. A rendszeres mozgástól persze nem fogok elszakadni, látogatom a konditeremet és a DVSC-be is lejárok bokszolgatni. Nem szakítom meg a kapcsolatot a társakkal, sőt, valójában még mindig a csapat tagjának tartom magam. Nem akarok mindent felégetni magam mögött, de a versenyszerű sporttal felhagyok – mondta Deél Szabolcs, aki nem zárta ki, hogy évek múltán valamilyen formában visszatér az ökölvívás világába.

– Gondolkodtam már azon, hogy edzősködni fogok a későbbiekben, de ez még eléggé képlékeny számomra, nem tudom, mikor és milyen formában tudok újra visszatérni a ring környékére. Ez nagyban függ attól is, hogy hová sodor az élet – zárta mondandóját a kiváló ökölvívó.

HBN-TN


„Sok sikert neki!”

Természetesen a DVSC berkeiben is sajnálják a Deél Szabolcs döntését, a dvscboxing.hu portálon Szabó Sándor klubelnök így kommentálta a hírt: „Szabi sok éven keresztül szolgálta becsülettel a klubot, nekem személy szerint is az egyik kedvencem, jó egészséget, sikereket kívánok neki a civil életben!”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!