Sport

2015.02.09. 14:49

Komor Norbert és Söprűs Zsolt képviseli a DVSC-t az Énekesen

Debrecen - Idén két bokszolóval vág neki a DVSC az Énekes István Emlékversenynek, amelyet Budapesten rendeznek.

Debrecen - Idén két bokszolóval vág neki a DVSC az Énekes István Emlékversenynek, amelyet Budapesten rendeznek.

Az ifjúságiak hagyományos országos versenyéről sajnos - tavalyhoz hasonlóan - ismét hiányozni fog Kovács Dávid, aki beleesett az influenzajárványba. "Csapatunk" csütörtökön indul, hiszen aznap (február 12.) már el is kezdődik a viadal. Reméljük, hogy Komor Norbert (91 kg) még a döntők idején is érdekelt lesz és Söprűs Zsolt (75 kg) is odaér a végelszámolásra - bár, tudjuk, nem csak a labda gömbölyű, de a ring is szögletes...

Salánki László trénerrel és Norbival, valamint Zsoltival beszélgettünk a rangos torna előtt.

Egy kis visszatekintés 2014-re: tavaly még heten vágtak neki a mieink közül ennek a versenynek, ráadásul Komor László és Molnár Dávid címvédőként. Közülük Dávid ezüstig, Lackó viszont újabb aranyig menetelt, míg Tóth Ádám bronzzal gazdagodott. Azóta többen felnőttek lettek vagy más vizekre eveztek, illetve jött a fentebb említett járvány is, ezért kétfősre csappant a DVSC 2015-ös csapata.

Komor Norbert azonban akár bátyja nyomdokaiba is léphet, igaz, ő még nem a szupernehezek, "csak" a nehézfiúk között. Ráadásul ez neki még csak az első éve az ifik között. Lássuk, miként vélekedik ő maga és edzője minderről! Az is érdekes ugyanakkor, hogy Söprűs Zsolt (szintén elsőéves ifi) mire jut, hiszen ne feledjük, ő 2014-ben - még a juniorok között - egy ezüstérmet bunyózott össze a magyar bajnokságon.

Komor Norbert: - A formámat elfogadhatónak mondanám. Szeretném mindenkivel összemérni a tudásomat (kérdeztük Norbitól, hogy feni-e külön a fogát netán valakire a várható mezőnyből - a szerk.). Igazán elégedett pedig csak az első hellyel lennék.

Söprűs Zsolt: - Most jó formában érzem magam. Kíváncsi vagyok, elsőéves ifiként milyen lesz 3-szor 3 perceket bokszolni. Az edzéseken már gyakoroljuk ezt, de a meccs az teljesen más. Szeretnék egy érmet! Úgy érzem, ki tudom magamból hozni.

Salánki László: - A kesztyűzések megvannak Norbiban, Pesten a pofonpartin a sokkal nehezebb srácot legyűrte másfél menet alatt, de mostanában voltunk Nyíregyházán is, ahol profik és amatőrök ellen is kesztyűzött éles meccseket gyakorlásként. Ezek mellett testvérével, az ifi világbajnoki bronzérmes Komor Lacival is vívott 4 és 6 meneteket, élesben - még össze is vesztek a végén. Plusz volt sok-sok futás: legutóbb 3 perc alatt futotta le Norbi a 800 métert, ami nem rossz egy nehézsúlyútól, beöltözve, hidegben. Szóval szerintem jó volt a felkészülés, de ugye szoktam mondani, a végén lesz vége, bármi lehet. Én a döntőbe várom őt, de meglátjuk mi lesz. Nagy ellenfele ki lehet? Leginkább talán Kóczé Artúr, aki ugye tavaly Debrecenben ifi bajnoki címet nyert, s most már másodéves (illetve tavaly az Énekesen éppen ő győzte le a mi Molnár Dávidunkat a fináléban, tehát most címvédőként érkezik a tornára - a szerk.). Ami pedig Kiskutyát, Kovács Dávidot illeti, ő is ment volna az Énekesre, de az influenza elkapta, jelenleg is otthon lábadozik, nem edz a Madárfészekben sem. Így nem lehet őt elindítani egy ilyen erős versenyen. Van benne előzetesen két menet még a nyíradonyi pofonpartiról, most beteg napok óta, szóval sajnos ez van. Azért is kár mindez, mert ugye ez a verseny válogató is egyben, de reményeink szerint a Bornemisszán javithat majd májusban.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!