Sport

2015.02.18. 11:19

Ismétlődő párosítás a Bajnokok Ligájában

A BL idei szezonjában még hibátlan Real Madrid Németországban vizitál.

A BL idei szezonjában még hibátlan Real Madrid Németországban vizitál.

A legutóbbi idényben ugyancsak a nyolcaddöntőben keresztezte egymás útját a Schalke, illetve a Real Madrid, akkor a spanyol gárda nem túlzás, lemészárolta ellenfelét, 9–2-es összesítéssel lépett tovább, és menetelt egészen a döntőig, amelyet ugyancsak sikerrel vett.

– Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Schalke nemrég a Bayern ellen döntetlent ért el. Roberto Di Matteo érkezésével főleg a védelmük szilárdult meg, nálunk pedig a sok sérülés okozhat problémát. Ennek ellenére a célunk a továbbjutás – fogadkozott a királyi gárda német középpályása, Toni Kroos. A maródiak listáján egyébként Sergio Ramos, Fabio Coentrao, James Rodriguez, illetve Luka Modric is megtalálható.

Gelsenkircheni oldalról Sidney Sam beszélt az esélyekről, szerinte a legutóbbi szezonhoz képest sokkal egységesebb csapatot alkotnak, valamint megemlítette, hogy az ellenfelet világklasszis játékosok alkotják.

Egyébként a Real német alakulat otthonában 27 alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen, ezekből mindössze hármat húztak be, ellenben ez a statisztikai adat kissé megtévesztő, hiszen a legutóbbi szezonban a Schalke, illetve a Bayern München otthonában is magabiztosan diadalmaskodtak.

Lesajnált együttesek

Sokan fanyalognak a Basel–Porto-párosítás hallatán, de egyik csapat sem érdemtelenül jutott idáig a sorozatban. A svájci egylet a Liverpool előtt végzett a B csoport második pozíciójában, míg a luzitán csapat holtversenyben a második legeredményesebbnek bizonyult hat fordulót követően. Az összecsapásnak külön pikantériát kölcsönöz Paulo Sousa személye, aki portugálként hazája egyik kirakatcsapata ellen meccsel.

A Schalke 04–Real Madrid-meccset a Digisport1, míg a Basel–FC Porto-találkozót a Digisport2 közvetíti élőben szerdán 20.45-től.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!