Sport

2015.02.03. 08:54

Hat megyei bunyós húz kesztyűt az idei Bocskain

Debrecen - A DVSC négy, míg a HISE két öklözővel képviselteti magát az 59. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emléktornán, amelynek első csatái február 4-én, szerdán kezdődnek, míg a döntőkre szombaton kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Debrecen - A DVSC négy, míg a HISE két öklözővel képviselteti magát az 59. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emléktornán, amelynek első csatái február 4-én, szerdán kezdődnek, míg a döntőkre szombaton kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A DVSC két 69 kilóst és egy-egy 81, valamint 91 kilós bokszolót indít idén a Bocskain. A váltósúlyban a rutinosabb Takács József munka mellett készült a lehetőségeihez mérten jól a versenyre. A másik 69 kilós viszont egy fiatal titán, a decemberben éppen Debrecenben ifjúsági magyar bajnokságot nyerő Tóth Ádám, aki nem ismer lehetetlent és azt mondta, hogy meglepetést szeretne okozni élete első komoly felnőtt megmérettetésén. Mindketten a hajdúhadházi szekció erősségei.

A DVSC másik két nevezett – debreceni – bunyósa a Nagy testvérpár. Érdekes módon a fiatalabb, 20 éves Bence immár a bő két évvel korosabb – egyébként tavalyelőtt felnőtt magyar bajnokságot nyerő – báty feletti kategóriában versenyez, illetve ahogy ő fogalmazott, abba szeretne beleerősödni minél hamarabb. A 91 kilóban tehát ő, míg a 81 kilósok mezőnyében Péter fog a szorítóba lépni. Mindketten meccset szeretnének nyerni, ez az alapvető céljuk, a többi sorsolás függő, hiszen erős a mezőny.

A kisebb súlycsoportokban a hajdúsámsoni Harangi Imre SE érdekelt, a bokszklub két nagyágyúja, a 49 kilós Ungvári István – hazatérve Németországból – és a 60 kilóban esélyes Varga Miklós is a nevezettek között található. Ungvári további sorsa még képlékeny, de reméli, hogy nem csak rapidlátogatást tesz itthon, s tud maradni a rangos viadal után is. Róla tudni érdemes, hogy külföldön főleg a kondiját tartotta karban, ám a bunyós tréningek háttérbe szorultak a munkavégzése mellett. Varga úgy nyilatkozott, hogy talán nem most érzi élete legjobb formájában magát, ráadásul a sorsolástól is függhet – így érzi – a szereplése, de természetesen sikereket szeretne aratni. Mi hozzá tehetjük ehhez, hogy korábbi aranyérmei alapján viszont még mindig kinézhet neki egy dobogó (bármilyen színű éremmel), akárcsak Unginak.

A DVSC-seket Zöld Ferenc és Salánki László edzi, míg a sámsoniak edzői kara: Máté Attila, Deél István és Salánki Zoltán.

A Bocskain a 64 és a 69 kilósok mezőnye a legtömörebb, ezekben bőven 20-20 feletti nevezés érkezett a szövetségbe (vagyis várhatóan egy „A” és egy „B” ágat is indítanak a 16-nál „dúsabb” súlyokban – tudtuk meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől), s ezekben indul a legtöbb – 10-10 – magyar is, ha mindenki bemérlegel a nevezettek közül. Egyébként előzetesen 52 magyar – köztük 6 hajdú-bihari – bokszoló nevezett az egész viadalra. A külhoniakkal egyetemben 170 a nevezettek létszáma – még úgy is, hogy például oroszokat ezúttal nem láthat a közönség.

Szerdán 15 órától, csütörtökön 14 órától lesznek a mérkőzések. Pénteken már az elődöntők zajlanak (14 órától), szombaton pedig a 10 súlykategória döntői zárják az 59. Bocskait – 16 órától.

- DVSC, HISE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!