Sport

2015.02.24. 16:14

Egyáltalán nem lehetetlen

Debrecen - Kállay Márk szerint védekezésben kell többet nyújtaniuk, ha sikerrel akarnak járni.

Debrecen - Kállay Márk szerint védekezésben kell többet nyújtaniuk, ha sikerrel akarnak járni.Hétközi fordulóval folytatódik a férfi vízilabda OB I., melynek 19. körében szerdán 18 órától a Vasas Plaket alakulata látogat a Debreceni Sportuszodába. Mint ismert, legutóbb elmaradt a DVSE mérkőzése az UVSE ellen, mivel több cívisvárosi játékos is betegséggel, sérüléssel bajlódott. Ahogy azt Kállay Márktól, a hajdúsági egylet pólósától megtudtuk, már valamivel jobb a helyzet e téren a csapatnál.

– Gyógyulgatnak a hiányzóink, a kapusunk, Dusan Aleksic is visszatérőben van, akár a többiek, egyedül Hoppál Gergely játéka kérdéses, akinek meghúzódott a bal karja – adott helyzetjelentést Kállay.

Elöl rendben vannak

A tabella 10. helyén álló DVSE november 5-én vizitált a Vasasnál, akkor 10–9-es hazai siker született. – Már ősszel is jó meccset játszottunk, ahol nem sok hiányzott a bravúrhoz, ezúttal pedig mi leszünk otthon, úgy hiszem, megcsíphető a fővárosi gárda. Annál is inkább, mert az eddigi tapasztalataink alapján nem fekszik nekik az uszodánk. Ahhoz, hogy most mi diadalmaskodjunk, sokkal jobb védekezés kell, tíz kapott góllal nem nagyon lehet meccset nyerni. Elöl túl tudjuk őket lőni, viszont sok múlhat azon is, hogyan használjuk ki a fórjainkat – vélekedett a pólós, aki szerint valamivel nyilván fáradtabb lesz az ellenfél, mint ők, hiszen a pestieknek hétvégén is volt meccsük, viszont a napokban biztosan nem végeztek olyan komoly edzésmunkát, ami leszívta volna őket.

A többek között a dr. Steinmetz Ádám nevével fémjelzett Vasas 18 összecsapást követően 22 ponttal a tabella nyolcadik pozíciójában van, mérlege hét győzelem, egy döntetlen és tíz vereség. A DVSE tizenhétszer csobban eddig medencébe, Varga Tamás alakulata ötször járt sikerrel, és tizenkétszer pont nélkül maradt.

A szerdai derbi után szombaton újabb ütközet vár a hajdú-bihariakra, akik 16 órától a Szolnok otthonába látogatnak majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!