Sport

2015.02.05. 13:08

Dombiék is segítik a siket futsalosokat

Debrecen - A Trollfoci elnevezésű Facebook-oldal tette közzé a licitet a Dombiék által dedikált mezre.

Debrecen - A Trollfoci elnevezésű Facebook-oldal tette közzé a licitet a Dombiék által dedikált mezre.

A Debreceni Siketek Futball és Sport Klubjának (DSFSK) férfi futsalcsapata a 2013/14-es Hallássérültek Országos Bajnokságán aranyérmet nyert, ezzel pedig megszerezte a jogot arra, hogy idén klubszinten képviselhesse Magyarországot a II. Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligájában.

A versenyt az UEFA is felkarolta, tehát a szervezéshez anyagilag hozzájárul, ellenben a résztvevőknek így is finanszírozniuk kell a részvételt. A debreceni küldöttség tizenkét játékosból és három fős szakmai stábból áll majd a jelenlegi tervek szerint, és a legszerényebb körülmények között szeretnének részt venni a rangos viadalon, az egymilliós induláshoz azonban az eddigi adományok ellenére is hiányzik még kétszázötvenezer forint.

Lábas László kezdeményezésére a DVSC két ikonja, Sándor Tamás és Dombi Tibor is dedikált egy mezt, amelyet felajánlottak segítségül. A mezre a licit a Trollfoci nevű facebookos oldalon történik.

Csak a debreceniek

Február 17. és 21. között rendezik meg a II. Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligáját Ausztriában, Graz városában. A versenyen 24 férfi és 12 női futsalcsapat vesz részt. A férfi kategóriában egyedül a DSFSK csapata képviseli Magyarországot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!