Sport

2015.01.09. 14:40

Lendületből kellene hozni a meccset

Debrecen - Kiss Éva után a másik válogatott hálóőr, Bíró Blanka kapuját rohamozzák a lokisták szombaton.

Debrecen - Kiss Éva után a másik válogatott hálóőr, Bíró Blanka kapuját rohamozzák a lokisták szombaton.Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a DVSC-TVP-Aquaticum a Vác vendégeként lép pályára szombaton 18 órától. A mérkőző felek ellentétes előjelekkel várják a találkozót, hiszen a tabella 7. helyén álló Loki 26–21-re legyőzte a Fehérvárt hazai közönség előtt, míg a váciak 27–25-re kikaptak Mosonmagyaróváron. Remélhetőleg a debreceniek átmentik jó formájukat szombatra, különösen érvényes ez Bárány Krisztinára, aki éppen a Fehérvár ellen nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét a Loki játékosaként.

A siker útján

– Nagyon örülök, hogy végre igazán kijött a lépés! Az a típus vagyok, ha az első lövés nem megy be, akkor ráparázok a folytatásra. Bár a Fehérvár ellen nem ment be az első kísérletem, a következő próbálkozásnál már kényszerhelyzetben voltam, s lőnöm kellett. Amikor láttam, hogy Kiss Éva hálójában kötött ki a labda, nagy kő esett le a vállamról. Ezután már bátrabb voltam, szerencsére hozzájárulhattam a csapat győzelméhez. Bízom benne, ráléptem egy sikeres útra – mondta az 5 gólig jutó baloldali átlövő, aki elárulta, az utóbbi időkben már az edzéseken érezte, hogy egyre jobban megy a kapura lövés.

Stabil védekezés

A Vác elleni meccsen a reváns is fűtheti a debrecenieket, ugyanis az őszi mérkőzésen 19–18-ra győztek a Duna-partiak a Hódosban.

– Azzal, hogy bravúrgyőzelmet arattunk a Fehérvár ellen, kiköszörültük a békéscsabai fiaskó okozta csorbát. Viszont ennek a sikernek akkor lesz igazán pozitív hatása, ha Vácott is nyerni tudunk – fogalmazott Bárány, aki határozottan kijelentette, győzni szeretnének szombaton. – Akkor lehetünk sikeresek, ha a keddihez hasonló stabil védekezést nyújtjuk. Támadásban fontos lesz, hogy túljárjunk a válogatott kapus, Bíró Blanka eszén.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!