Sport

2015.01.10. 12:38

Az AEK Athénből is erősített az Újváros

Balmazújváros - Öt horvát futballistát szerződtetett az NB II utolsó helyezettje a bentmaradás érdekében.

Balmazújváros - Öt horvát futballistát szerződtetett az NB II utolsó helyezettje a bentmaradás érdekében.

Mint arról néhány napja beszámoltunk, az NB II-ben szereplő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetősége jelezte, hogy minél előbb jelentősen meg kívánja erősíteni a jelenleg sereghajtó együttes keretét a tavaszi szezonra. Az újvárosiak nem aprózták el, mindjárt öt futballistával is megállapodtak a hétvégén, akik mindannyian horvát nemzetiségűek.

A legpatinásabb klubból a 31 esztendős Zdravko Popovic érkezett, aki a görög AEK Athén alkalmazásban állt, a fővárosiak neve jól cseng a futballvilágban, noha most a másodosztályban szerepelnek, mert az ország szövetsége visszasorolta a sárga-feketéket. A másik csatár, a 34 éves Mario Mijatovic az NK Osijekben szerepelt legutóbb, a középpályán bevethető Tomislav Pavlicic (31) pedig a horvát első osztályú Cibalija játékosa volt ezt megelőzően. A védelmet is megerősítették Balmazújvárosban: a kapus Bozidar Radosevic (25) a Koperből, Igor Gal (31) pedig a Rabotnicko Skopjétől érkezett a védelem tengelyébe.

- Azok a magyar első osztályú labdarúgók, akik nekünk a segítségünkre lehetnek, NB I-es ajánlatra várnak, s csak akkor jönnének az NB II-be, ha az első osztályba nem sikerül igazolniuk, vagyis az átigazolási időszak végén. Mi nem tudunk addig várni. Ezek a most érkező rutinos futballisták már be is kapcsolódtak a csapat munkájába, tisztában vannak a céljainkkal, s vállalták is, hogy ezek teljesítésében minden erejükkel közreműködnek. A másik ok pedig az, hogy a magyar játékosok drágábbak a horvát társaiknál - nyilatkozta a klub honlapjának Tiba István elnök.

A labdarúgók hétfőn már be is kapcsolódnak a gárda téli felkészülésébe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!