Sport

2014.12.22. 13:17

Már-már debreceninek érzi magát

Debrecen - Brkovics boldog, hogy otthon karácsonyozhat, de a cívisvárost is nagyon megszerette.

Debrecen - Brkovics boldog, hogy otthon karácsonyozhat, de a cívisvárost is nagyon megszerette.

Nagyszerű szezont tudhat maga mögött a DVSC-TEVA szerb belső védője, Dusan Brkovics. A játékos ugyan kezdetben nem tudott alapemberré válni, de a csapatot sújtó sérülések következtében az ősz elején a kezdőcsapatban találta magát. A labdarúgó két gólja és két gólpassza mellett kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ennek következtében a szurkolók egyik kedvencévé vált.

A játékost a pályafutása korábbi szakaszáról és arról is megkérdeztük, miként érzi magát a cívisvárosban.

– A Partizan Belgrád futballakadémiáján nevelkedtem, amelyet az egyik legnívósabbnak tartanak Európában. Onnan a fekete-fehérek ifjúsági csapatához vezetett az utam, bekerültem Szerbia és Montenegró U17-es, majd Szerbia U19-es és U21-es válogatottjába, ahol csapatkapitányként számoltak velem. A Partizantól az első osztályú Hajduk Kula együtteséhez szerződtem, ott hat hónapot töltöttem el, többek között a mostani csapattársam, Alekszandar Jovanoviccsal is együtt futballoztam – nyilatkozta a hátvéd, akinek a következő állomása az FC Seremedo csapata volt, szintén az első ligában, itt két év alatt 54 bajnoki mérkőzést játszott.

– Ezt követően, 2012-ben légiósnak álltam, az FC Hapoel Haifával megnyertük a Ligakupát. Egy esztendő után érkezett a DVSC megkeresése, amelyet nagyon megtisztelőnek tartottam, hiszen sok jót hallottam a Lokiról korábban. Tudtam, hogy 2009-ben szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján, azt követően pedig az Európa Ligában. Nem volt kérdéses számomra, hogy kitűnő csapathoz érkeztem, ez nagy boldogsággal töltött el – vallotta meg Brkovics, aki azt is elmondta, nagyon megszerette Debrecent.

„Mindenki jó srác”

– Nagyon szép város és méretében pont akkora, amely ideális: nem egy dübörgő metropolisz, ugyanakkor kellően változatos itt az élet. Nem túlzás, már-már debreceninek vallom magam, persze, a komfortérzetemhez nagyban hozzájárul, hogy a barátnőmmel együtt lakom itt, aki szintén Szerbiából származik – beszélt kedveséről, Marináról.

Brkovics úgy véli, jóban van a csapattársaival, szerinte „mindenki nagyon jó srác”, de természetesen a szabadidejének java részét a szerb játékostársakkal és azok családjával tölti.

– Egyáltalán nem érzem tehát idegenül magamat a debreceni hétköznapok során, de nyilván én is nagyon vártam az ünnepeket, hogy elutazhassak a hazámba, Szerbiába – mondta Brkovics, aki a családja és a barátai körében tölti az ünnepeket, a karácsonyi asztalra pedig olyan hagyományos szerb ételek kerülnek, mint például a pljeskavica (fűszeres húspogácsa) vagy a cevapcici (vagdalt hús).

HBN-TN


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!