Sport

2014.12.14. 21:09

Biztató kezdet után kijött a különbség

Igen hamar felőrölte ellenfelét a Mezőkövesd, mely 32–28-ra verte a Balmazújvárost.

Igen hamar felőrölte ellenfelét a Mezőkövesd, mely 32–28-ra verte a Balmazújvárost.A Skaliczki László által irányított Mezőkövesd látogatott vasárnap este a Kőnig-Trade Balmazújváros otthonába, a férfi kézilabda NB I. 17. fordulójában. A kiesés elkerüléséért küzdő újvárosiaknak nagyon kellettek a pontok, pláne a Komló elleni fiaskó után, így mindent megtettek a kövesdiek legyőzéséért. Jól is indult a derbi, sokáig tartotta a lépést a Balmaz, az első félidő közepén át is vette az irányítást, de ezt a vendégcsapat sem hagyta annyiban, gyorsan visszavette a vezetést, melyet tartani tudott egészen a mérkőzés végéig.

Amíg tudtak, kitartottak

Két gyors kövesdi góllal kezdődött a találkozó, majd Dioris jobb szélről leadott lövése nyomán 2–1-re módosult az állás. A negyedik percben újra kettővel ment a borsodi gárda, azonban Oláh Tamás csökkenteni tudta a hátrányt. 4–2 után Curuvija is betalált, ám menetrendszerűen jött a válasz is. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a 16. minutumban kiegyenlített a Balmazújváros, 6–6. Sőt, átvették a vezetést Füzesi Ferenc tanítványai, Bali Richárd átlövésből volt eredményes. Nem zavarta meg azonban a vendégeket, hogy a hazaiak fordítottak, ripsz-ropsz egalizált a kövesdi egylet, mely gyorsan elhúzott 11–7-re. Kapaszkodtak a hajdúságiak, azonban a Skaliczki-gárda nem engedte őket felállni, 15–10-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző félidőben.

Maradt az előny

Džono révén egyből betalált a Mezőkövesd a második játékrész elején, a másik oldalon pedig Bali szerzett gólt, 16–11. Nagyon beindultak a játékosok, a nézők csak kapkodhatták a fejüket, ugyanis hol az egyik, hol a másik kapu zörrent meg. A 40. percben 22–16-ra vezettek a kövesdiek, akik folyamatosan tartani tudták öt-hat gólos előnyüket. Küzdöttek a balmazújvárosiak, de egyszerűen nem tudtak feljebb kapaszkodni, már csak tíz perc volt hátra, mikor hét góllal ment a Kövesd (28–21). A hajrában is potyogtak a gólok, csökkentették hátrányukat Salamonék, de ez már a tényeken nem változtatott, 32–28-ra alulmaradt a Balmazújváros.

A tények

Kőnig-Trade Balmazújváros–Mezőkövesd 28–32 (10–15)

Kőnig Rendezvényközpont, 600 néző, vezett: Bán Tamás, Szloska Ernő

Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK: Oláh Z., Knezević – Mekaru, Temesvári, Korsós, Nagy N., Füleki, Oláh T., Balázs, Curuvija, Dioris, Bali, Hajdu, Salamon, Horváth, István. Vezetőedző: Füzesi Ferenc

Mezőkövesdi KC: Volarević, Holló – Basić, Szepesi, Čuzić, Terenyi, Lókodi, Grünfelder, Radnić, Pálos, Molnár, Pavlovics, Trivkovics, Nakhajenko, Pourghasemi, Džono. Vezetőedző: Skaliczki László

-HBN-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!