Sport

2014.11.17. 07:24

Volt esély a sikerre, de nyert az Érsekújvár

Debrecen - A DHK pénteken óriási csatát követően büntetőkkel legyőzte a Brassót, így közelebb került riválisához, illetve lezárta ötmeccses nyeretlenségi szériáját.

Debrecen - A DHK pénteken óriási csatát követően büntetőkkel legyőzte a Brassót, így közelebb került riválisához, illetve lezárta ötmeccses nyeretlenségi szériáját.

A MOL Liga vasárnapi játéknapján a cívisek újra hazai pályán léptek jégre, ezúttal a HC Nové Zámky látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. A csapatok eddig három alkalommal meccseltek egymással, Érsekújváron kétszer 4–3-ra nyertek a hazaiak, az egyik alkalommal hosszabbítás után, ám a debreceni mérkőzésen revánsot vett a DHK, 6–2-es diadal született.

Nem a legjobb előjelekkel várta az összecsapást a hajdúsági egylet, hiszen továbbra is sok a sérült, a kulcsjátékosok közül Ladányi Balázs és Artur Kuriljuk sem vállalhatta a játékot vasárnap. A várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát és egy gólt hozott az első játékrész, a 14. percben a felvidékiek szereztek vezetést Podstavek révén emberelőnyből. A folytatásban növelték előnyüket a vendégek, Siska volt eredményes a 29. percben, ráadásul emberhátrányból. A kétgólos különbség feltüzelte a vendéglátókat, akik a harmad utolsó két percében két gólt ütöttek, nevezetesen Vaszjunyin és Kaskov vette be a szlovák kaput, sőt Berta a vezetést is megszerezhette volna, ám kihagyta a büntetőt.

Döntetlennel indult az utolsó felvonás, a hazai drukkerek bíztak abban, hogy a lendületbe jött debreceniek kiharcolják a győzelmet. Sajnos nem így lett, a 49. minutumban Uram bevette az amúgy jól védő Borogyin kapuját, s hiába volt még bő tíz perc hátra, az eredmény már nem változott, az Érsekújvár 3–2-re nyert.

A DHK legközelebb kedden 19 órától a Ferencváros otthonában küzd a MOL Liga keretein belül.

HBN

Tények

Debreceni HK–HC Nové Zámky 2–3

(0–1, 2–1, 0–1)

Gólszerzők: Vaszjunyin, Kaskov, illetve Podstavek, Siska, Uram.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!