Sport

2014.11.10. 16:34

Idén is elvárás a harmadik hely

Debrecen - Edzőjük szerint a női csapat egyre komolyabban veszi a vízilabdát.

Debrecen - Edzőjük szerint a női csapat egyre komolyabban veszi a vízilabdát.

A DVSE női csapata a 2013/2014-es szezonban hatalmas fejlődésen ment keresztül, hiszen számos nehézség ellenére, a klub történetében először az OB I/B-s bajnokságban bronzérmet nyert. Úgy tűnik, a cívisvárosi alakulat ebben az évben folytatja a remek szereplést, a társaság edzője, Fehér László a szezon elején számolt be felkészülésük sikerességéről és az idei elvárásokról.

– A felkészülést augusztus első hetében kezdtük, sikeres alapozáson vagyunk túl, amit tükröz például a Hódmezővásárhely elleni meccsünk. Úgy érzem, sikerült túllépnünk rajtuk, fizikailag jobbak voltunk náluk, pedig tavaly még egy szinten voltunk. A többi csapat erejét még nem sikerült felmérni, mivel a legtöbb alakulatnál jelentősen átrajzolódott a játékosállomány – mondta a lányok trénere, Fehér László, majd a debreceni csapaton belüli változásokról beszélt. – A tavaly igazolt Mészáros Kitty továbbra is minket erősít, rajta kívül négy egri játékossal bővült a keretünk. Létszámban erősödtünk, fizikailag és tudásban nagyjából ott tartunk, mint tavaly. Az elvárás részemről az, hogy az előző szezonban elért harmadik helyet idén is tartsuk.

Külön edzenek

Szerencsére az új játékosok beilleszkedése ezúttal is zökkenőmentesnek bizonyult a DVSE-nél, ám a női együttesnek így is akadnak problémái. – Továbbra is nehézséget jelent, hogy az együttes összetétele vegyes, hiszen a felnőtt játékosok mellett utánpótlás korúakból áll a gárda. Ez főleg a szárazföldi edzéseknél okoz gondot, mert nem ugyanolyan a különböző korú lányok terhelhetősége, így egyéni edzésrendeket állítottunk össze, amiben segítségemre van Széll Gábor. A legtöbb lány kettős igazolással játszik, így a csapat keveset tud együtt edzeni. Megpróbálunk minél többször Egerbe utazni tréningekre, ám legtöbbször csak a mérkőzések alkalmával találkozik az együttes – fogalmazott Fehér László.

HBN–VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!