Sport

2014.11.27. 16:11

Ezúttal olajozottan működött a Szolnok

Debrecen - A Kosárlabda Európa Kupa csoportkörének 7. fordulóján, a Szolnoki Olaj a lett VEF Rigát látta vendégül, amely ellen nagyszerű játékkal, 96-84 arányban diadalmaskodott.

Debrecen - A Kosárlabda Európa Kupa csoportkörének 7. fordulóján, a Szolnoki Olaj a lett VEF Rigát látta vendégül, amely ellen nagyszerű játékkal, 96-84 arányban diadalmaskodott.

Vegyes érzelmekkel és előjelekkel vágott neki a Tisza-parti alakulat a soron következő nemzetközi megmérettetésének, ugyanis legutóbbi két Adria Liga meccsét megnyerte, ugyanakkor a második számú európai kupasorozatban az első találkozó kivételével ötször maradt alul riválisaival szemben. Dragan Alekszics mester dolgát nehezítette, hogy Keller Ákos és Lazeric Jones sem volt bevethető állapotban, viszont könnyebbséget jelentett, hogy megérkeztek az újonnan igazolt amerikai légiós, Teddy Gipson papírjai, aki így pályára léphetett a Főnix Csarnokban. A tét mindkét együttes számára nem kevesebb volt, mint a csoportból való továbbjutási esélyek életben tartása, hiszen a Riga – aki éppen a nagykunsági gárdát fektette két vállra – és az Olaj is ugyanannyi ponttal rendelkezett a fordulót megelőzően.

A mérkőzésre kilátogató bő hétszáz szurkoló remek szolnoki rajtot láthatott, hiszen Vojvoda, Wittmann és Lóránt hárompontosaival pár perc után már 12-3-ra vezetett a Szolnok lett ellenfelével szemben, amely azonban idővel összeszedte magát és fokozatosan felzárkózott a hazai együttesre. Az első negyed viszont így is 26-22-es Olaj vezetéssel ért véget. A második játékrész az elsőhöz hasonlóan szintén egy hazai hármassal indult, amit Marko Brkics szerzett. A nagy iramú és küzdelmes találkozón a Szolnok irányított és még magasabb fokozatra kapcsolva, a félidőre tovább növelte amúgy is jelentős előnyét, így a csapatok 51-39-es állásnál vonulhattak pihenőre. A fordulást követően továbbra is domináltak Báder Mártonék, Marko Brkics két triplája mellett Vojvoda Dávid pontos dobásai is kellettek ahhoz, hogy a hazai együttes az utolsó előtti negyedben újabb hat ponttal húzzon el a lettektől. Bár az északiak Robinson és Timma vezérletével az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadtak, hiába nyerték a játékrészt 31-25-re, a Szolnok végül tizenkét pontos győzelmet aratott a Riga felett, mellyel megszerezték második győzelmüket az Európa Kupában. A visszavágás mellett ezzel a fontos sikerrel az Olaj életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Wittman Krisztián, a Szolnoki Olaj kosarasa elégedett csapata teljesítményével. – Jól kezdtük a találkozót – ami eddig nem volt jellemző ránk –, a lendület is kitartott a végéig, ennek köszönhető ez a győzelem – kezdte Wittman a találkozó értékelését. – Az elsődleges cél az volt a meccs előtt, hogy a gyors indításaikat megakadályozzuk, illetve ne hagyjunk támadó lepattanót a számukra. Az előbbit sikerült végrehajtani, az utóbbiban nem remekeltünk. Támadásban jobbak voltunk, mint védekezésben, viszont végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az utolsó pár percre kissé elfáradtunk, de így sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Van remény

– Köszönettel tartozunk mindenkinek Debrecenben, hiszen nagyon jó fogadtatásban részesültünk. Parázs csatákat vívhattunk itt, bár két szoros összecsapást elvesztettünk, de azokon is maximálisan élveztük a hazai pálya előnyét. Köszönjük, hogy itt lehettünk! – fejezte ki háláját a szolnokiak nyolcasa, majd elmondta, reális esélyük lehet a továbbjutásra, ha a soron következő két nehéz idegenbeli mérkőzésüket megnyerik.

HBN-CzM

Így látták a szakvezetők:

– Nem voltunk könnyű helyzetben a mérkőzés előtt, ugyanis két játékosunk hiányzott sérülés miatt, ketten pedig csak beinjekciózva tudtak pályára lépni. Mindezek ellenére végig nagyszerűen játszottunk, domináltunk a találkozón. Külön öröm, hogy új játékosunk, Teddy Gipson is remek teljesítményt nyújtott bemutatkozó meccsén – vélekedett Dragan Alekszics.

– A Szolnok a mai mérkőzésen minden téren jobb teljesítményt nyújtott nálunk. A csapatomat mentális problémák is hátráltatták, amiket remélem, hogy hamarosan le tudunk vetkőzni – összegzett Nikolajs Mazurs.


A tények

Szolnoki Olaj KK–VEF Riga 96–84 (26–22, 25–17, 20–14, 25–31)

Debrecen, Főnix Csarnok, 750 néző.SZOLNOK: Lóránt 19, Vojvoda 18, Brkics 14, Milosevics 12, Sinovec 10, Gipson 10, Báder 7, Wittmann 6.

RIGA: Robinson 22, Timma 22, Mejeris 10, Zakis 8, Fall 7, Cobbs 5, Berzins 3, Jakovics 3, Pasecniks 2, Strelnieks 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!