Sport

2014.11.13. 07:40

Bravúrközelben Siófokon

Siófok, Debrecen - Jól küzdött a Loki, jobb helyzetkihasználással a pontszerzés sem maradt volna el.

Siófok, Debrecen - Jól küzdött a Loki, jobb helyzetkihasználással a pontszerzés sem maradt volna el.Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában a DVSC-TVP-Aquaticum a Siófok vendégeként lépett pályára szerda este. A hétközi meccs favoritja egyértelműen a hazai csapat volt, ám a debreceniek abban reménykedtek, képesek lesznek kihasználni, hogy a tabella harmadik helyén tanyázó siófokiak kisebb hullámvölgybe kerültek a közelmúltban. Varga József, a Loki vezetőedzője nem számíthatott a könyöksérülést szenvedett Vörös Bettinára, viszont újra keretbe került Bobana Klikovac.

Jól kezdődött

Igazi gólpárbajjal kezdődött a találkozó, a meccs elején felváltva estek a gólok. A vendégek taktikája arra épült, hogy kikapcsolták a játékból a góllövőlista vezetőjét, Orbán Annamáriát, viszont a német válogatott Wörzöt nem tudták tartani. A játékrész derekán egyetlen góllal, 9-8-ra vezettek a vendéglátók, majd fokozatosan elhúztak. A DVSC sokat hibázott ebben az időszakban, a Siófok összesen nyolc találatot szerzett lerohanásból, ráadásul az emberelőnyöket sem tudta gólokra váltani a Varga-gárda, így a félidőben 17-12-re vezetett a Balaton-parti egylet.

A második félidőt a Debrecen kezdte jobban, Horváth-Pásztor Bettina remekül védett, Sopronyi Anett pedig a góljaival vitte a hátán az alakulatot. A hajdúságiak becsülettel küzdöttek, ám a kulcsfontosságú szituációkban megremegtek a kezek, főleg a szélsők hibáztak nagyokat. Mindennek ellenére a 46. percben csak 22-20-ra vezettek a hazaiak. A Loki nem hagyta magát lerázni, így teljesen nyílttá vált a végjáték. A vége előtt 5 minutummal mindössze egy találat választotta el a csapatokat egymástól (26-25), ám a a csoda elmaradt, a Siófok, ha nehezen is, de behúzta a meccset (30-28). A DVSC remekül küzdött, becsülettel helytállt a bajnoki dobogóra pályázó egylet otthonában. A cívisvárosiak legközelebb november 21-én, pénteken lépnek pályára a bajnokságban, amikor a Mosonmagyaróvár gárdáját látják vendégül a Hódosban.

HBN


Siófok-Galérius Fürdő–DVSC-TVP-Aquaticum 30–28 (17–12)

Siófok, 350 néző. V: Janáky, Temesi

SIÓFOK: PASTROVICS - SUCH 6, Szekerczés 1, Piedade 4, WÖRZ 6, ORBÁN A. 5 (1), Erdősi 4. Cs: Kumpel (kapus), Deáki 1, Fauszt 1, Szabadfi 1, Szalai B. 1, Buzsáki. Edző: Golovin Vlagyimir

DVSC: Lajtos - Slakta 1, Karnik Sz. 2, Gorilska 3, KUDOR 4, Siska 4, Kelemen 3. Cs: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), SOPRONYI 9 (5), Szilágyi 2, Bárány, Klikovac, Varsányi. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–2. 6. perc: 6-3. 15. perc: 9–8. 21. perc: 13–10. 27. perc: 15–11. 37. perc: 19–17. 42. perc: 22–18. 46. perc: 22–20. 50. perc: 26–22. 55. perc: 26–25.

Kiállítások: 14 perc illetve 4 perc

Hétméteresek: 1/1 illetve 6/5


Mesterszemmel

Golovin Vlagyimir: Mentálisan elfáradtunk, ezért hagytunk ki 13 ziccert. A második félidő elején sokat hibáztunk, amivel felhoztuk az ellenfelet.

Varga József: Sztárok nélküli, olcsó csapatom megmutatta, hogy így is lehet küzdeni. Összesen tíz szélsőziccert rontottunk, ha a szélsőink jobban koncentrálnak, nyerhettünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!