Sport

2014.11.07. 15:47

A török Besiktas ellen javíthatnak Vojvoda Dávidék

Debrecen - A Kosárlabda Európa Kupa 5. fordulójában a Szolnoki Olaj a Besiktast fogadja kedden este, a Főnix Csarnokban.

Debrecen - A Kosárlabda Európa Kupa 5. fordulójában a Szolnoki Olaj a Besiktast fogadja kedden este, a Főnix Csarnokban.

Nehéz feladat előtt áll a Szolnok kosárlabdacsapata, hiszen az a Besiktas látogat Debrecenbe, aki három győzelem mellett csupán egyszer szenvedett vereséget a második számú európai kupasorozatban, ezzel pedig a Khimki Moszkva után hét ponttal és 21 pontos gólkülönbséggel a második helyen tanyázik. Ezzel szemben a Tisza parti gárda teljesen ellentétes mérleget produkál ez idáig, hiszen egy sovány győzelemmel rendelkezik a négy lejátszott fordulót követően, ami csak az ötödik helyhez elegendő számára.

A Szolnok legutóbbi meccsén bár tisztesen helytállt a listavezető Khimkivel szemben, mégis alulmaradt 98-84 arányban, míg a „fekete sasok” 88-71-re diadalmaskodtak Isztanbulban; az utolsó helyezett Rigát fektették két vállra. A két együttes tehát fordított előjelekkel várhatja a kedd esti összecsapást, amit szolnoki részről az is tetőz, hogy Báder Márton még mindig maródi, míg Obie Trotter Görögországba távozott szerződésének felbontását követően. Rájuk tehát nem számíthat Dragan Alekszics mester, akinek viszont megkönnyíti a dolgát, hogy kerete az amerikai irányító Parrish Pettyvel erősödött, akit a Virtus Romától szerződtetett az idény végéig a nagykunsági klub.

Az összecsapásnak pikantériát kölcsönöz az a tény is, hogy a két csapat már korábban is megmérkőzött egymással, mégpedig a két évvel ezelőtti EuroChallenge négyes döntőjében, ahol csupán négy ponttal kapott ki az Olaj a törököktől. Vojvoda Dávidék célja tehát a javítás mellett mindenképpen a visszavágás is lehet. Ha ebből a szoros eredményből indulunk ki és abból, hogy a Szolnok a Ljubljana ellen is jól játszott az utolsó öt percet kivéve – ahol kiengedte a győzelmet a kezéből – akkor minden bizonnyal egy küzdelmes, élvezetes és nagyon szoros párharcot láthatnak a Főnix Csarnokba kilátogató kosárlabda fanatikusok.

HBN-Czirbik Milán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!