Sport

2014.10.07. 11:22

A vidék a sport kincsesbányája

Hajdúhadház - Mára a vívás már nem csupán a nemes emberek és az elit sportjaként jelenik meg.

Hajdúhadház - Mára a vívás már nem csupán a nemes emberek és az elit sportjaként jelenik meg.

Vívóterem, hozzá tartozó edzőterem, kosárlabdapálya, kis élőfüves focipálya, futópálya és szabadtéri kondipark is helyet kap majd abban a sportkomplexumban, melynek alapkövét kedden rakták le Hajdúhadház egy hátrányos helyzetű emberek lakta városrészében.

Készek fejlődni

A 400 millió forint vissza nem térítendő támogatással, 11 ezer négyzetméteres területen megvalósuló sportlétesítmény a város vezetői szerint alkalmas lesz arra, hogy javítsa a hátrányos helyzetű emberek életminőségét, lehetőséget adva számukra is a bizonyításra, a feltörekvésre. Csáfordi Dénes polgármester azt hangsúlyozta, hogy az épített környezet mellett a lakosság is változik, kész előbbre lépni. – A versenysportban elmosódnak azok a különbségek, amit a többség és a kisebbség tagjai között egyesek szeretnének felerősíteni – mondta a városvezető.

Hisz a fiatalokban

Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes tőröző, a Magyar Vívószövetség tiszteletbeli elnöke az alapkőletételen úgy fogalmazott, hogy meghatottan áll itt, hiszen egy álom megvalósulásának lehet a tanúja Hajdúhadházon. – Mindig is mondtam, hogy a vidék a kincsesbányája a magyar sportnak. A vívás pedig maga az „ép testben ép lélek”. Hiszek benne, hogy ha kitaróak lesztek és keményen dolgoztok, néhány év múlva hajdúhadházi résztvevőt is köszönthetünk junior világversenyen – mondta az ünnepi alkalomra vívóruhába bújt helyi fiatalok felé fordulva az élő legenda.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!