Sport

2014.10.20. 17:10

Továbbjutásban gondolkodnak

Balázs Sándor szerint önbizalmat adhat az Algyő elleni MK-meccs.

Balázs Sándor szerint önbizalmat adhat az Algyő elleni MK-meccs.

A bajnokság után a Magyar Kupában is megkezdi a szereplést a Kőnig-Trade Balmazújváros NB I-es férfi kézicsapata. Szerencsésen alakult a sorsolás a hajdúságiak szempontjából, ugyanis az NB I/B-be idén feljutott FKSE-Algyő ellen kell megmérkőzniük az MK. harmadik fordulójában.

A Csongrád megyeiek már túl vannak egy kupameccsen, a Törökszentmiklóst verték 36–30-ra az előző körben. Az NB II. Dél-keleti csoportjának tavalyi győztese, az Algyő egyébként az NB I/B Keleti küzdelemsorozatának idei pontvadászatában hat találkozó alatt hat pontot szerzett és a nyolcadik helyen áll.

Az Újváros a Magyar Kupa 2013/14-es kiírásában bejutott a legjobb tizenhatba, a Veszprém együttese állította meg Füzesi Ferenc alakulatát a menetelésben.

Csak a győzelem

– Azt hiszem, jó, hogy az Algyőt kaptuk ellenfélnek, ez a mérkőzés nem sülhet el rosszul, kötelező lesz ellenük győzni. Tudjuk, hogy riválisunk egy erős csapat, melyben több volt NB I-es játékos is kézizik. Bár nem volt sok időnk felkészülni rájuk, és nem becsüljük le őket, de csakis továbbjutásban gondolkodunk. Szeretnénk legalább addig eljutni a kupában, mint tavaly – mondta Balázs Sándor, a Balmazújváros játékosa, aki szerint ez a találkozó újra önbizalmat adhat nekik.

– Múlt pénteken a Cegléd ellen a derbi végéig partiban voltunk, győzni akartunk, de sajnos a végjáték nem alakult jól. Természetesen letörtünk, de azért ez nem a világ vége, az Algyő elleni Magyar Kupa összecsapás éppen jókor jön, mert adhat egy kis önbizalmat számunkra a továbbiakhoz – nyilatkozta Balázs, aki már a negyedik évét tölti az újvárosi együttesnél, és örül, hogy immár az élvonalban bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!