Sport

2014.10.30. 13:03

Megnyert meccset vesztett el az Olaj

Debrecen - Sokáig vezetett a Szolnoki Olaj, de a végjátékot a vendég Ljubjana bírta jobban, amely 86-80 arányban diadalmaskodott.

Debrecen - Sokáig vezetett a Szolnoki Olaj, de a végjátékot a vendég Ljubjana bírta jobban, amely 86-80 arányban diadalmaskodott.

Régi ismerősét fogadta a Szolnok a Főnix Csarnokban, hiszen az Olimpija Ljubjana a magyar bajnokhoz hasonlóan az Adria Liga résztvevője. Nem a legjobb előjelekkel várta a szlovén alakulat az összecsapást, hiszen egyik legjobbjuk, Mirza Begic térdsérülés miatt nem szerepelt. Rajta kívül Brodnik és Muric is a maródiak sorát erősítette.

Sikeres szlovén triplák, pontatlan Szolnok

A találkozó Báder Márton duplájával indult, amire a szolnoki drukkerek egykori kedvence, Nikolov válaszolt egy triplával. Az első negyed derekán egy 8-0-s rohammal hat pontosra duzzadt a hazai előny, de a szlovének nem törtek össze, így a negyed végét jelző dudaszó pillanatában 28-25 állt az eredményjelzőn. A második tíz percben továbbra is sültek a vendégek triplái, míg a hazaiak igazi csapatként funkcionáltak, hiszen sokan kivették a részüket a pontszerzésből. A második etapban Vojvodáé volt az utolsó szó, kétpontosának köszönhetően 48-42-vel vonultak pihenőre a csapatok. A harmadik játékrészben az Olaj szurkolók Keller kosarának köszönhetően tízet számoltak a vendégekre. Továbbá All Star gálákat idéző jelenet színesítette a mérkőzést, Lazeric Jones feladását Keller Ákos elementáris erővel zsákolta a vendégek kosarába. Az utolsó etapban tovább nőtt a hazaiak előnye, sokan talán már el is könyvelték a szolnoki diadalt. Sajnos ezek közé nem tartozott a vendégcsapat, akik jobban összpontosítottak a hajrában és triplák özönével zárkóztak egyre közelebb, majd vették át a vezetést. Így a Ljubjana gyűjtötte be második diadalát a sorozatban, míg Dragan Alekszics fiai a Zenit elleni sikeres premier óta kénytelenek voltak második vereségüket is elkönyvelni. A statisztikákra pillantva megállapítható, hogy a vendégek sikeres külső dobásaikkal nyerték meg a csatát, ugyanis tizenkettő alkalommal demoralizálták a Tisza-partiakat. A koncentráció hiányát a büntetőzésnél is felfedezhettük, hiszen 24 ilyen kísérletből mindössze 13 eredményezett pontot.

Így látta az eseményeket Báder Márton

– Úgy gondolom, egy megnyert meccset sikerült elbuknunk. Kicsit olyan érzésem van a találkozó után, mint az előző alkalommal, amikor a Zenit jött fel ránk a végére. Az oroszok ellen miénk volt a végjáték, most a szlovénoké. A találkozó végéhez közeledve nem sikerült megtartanunk az előnyünket, a kihagyott büntetők nagy szerepet játszottak ebben. Ez a mérkőzés nagyon fontos lett volna a csoportból való továbbjutáshoz, de nem adjuk fel, küzdünk tovább – taglalta a szolnokiak tizennégyese.

A Napló kérdésére, miszerint miben próbálnak javítani a következő mérkőzéseken, így felelt: – Úgy vélem, a védekezésünkkel nem volt gond, viszont több taktikai fault kellett volna. A találkozó végéhez közeledve kissé önző lett mindenki, ennek köszönhetően szétesett a csapat. Ha tovább akarunk jutni a kvartettünkből, akkor a továbbiakban hoznunk kell a hazai meccseinket, idegenben pedig a minél több pont begyűjtése a cél. Hetente két-három meccsünk van, ezért előre nem igazán tervezhetünk, jelenleg csak a következő összecsapásunkra fókuszálnunk. Azt hiszem, sikerült megszoknunk és otthon éreztük magunkat a debreceni Főnix Csarnokban. Köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik kilátogattak a meccsre.

HBN–BÁ, CZM, DZST


Mesterszemmel

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj vezetőedzője: Nagyszerűen teljesítettek harmincöt percen keresztül a játékosaim, de ez sajnos nem volt elég a győzelmünkhöz. A hajrában kicsit elfáradtunk fejben és szétestünk, rosszul sikerültek a dobásaink az ellenfél pedig ezt könyörtelenül kihasználta. Nem most fordult elő először, hogy bajba kerültünk az utolsó öt percben, viszont ha sikeresek akarunk lenni, akkor nem szabad többé ebbe a hibába esnünk.

Ales Pipan, az Olimpija Ljubljana vezetőedzője: A találkozó első felében pontatlanul és dekoncentráltan játszottunk, ami az eredményen is meglátszott, hiszen a Szolnok már tizennégy ponttal is elhúzott. Ekkor azonban észbe kaptunk, elkezdtünk kosárlabdázni, és távoli dobásokkal megfordítottuk a párharcot. Hatalmasat küzdöttek a játékosaim, amiért egyértelműen dicséret illeti őket.

 


Szolnoki Olaj KK–Union Olimpija Ljubljana 80-86 (28–25, 20–17, 22–16, 10–28)

Debrecen, Főnix Csarnok, 1310 néző

Szolnok: Milosevics 16, Lóránt 14, Jones, Vojvoda 13-13, Keller 11, Báder 5, Wittmann, Sinovec 4-4.

Ljubljana: Omic 18, Salin 16, Marinovic, Kanacevic, Hrovat 12-12-12, Rupnik 6, Nikolov 5, Marinelli 3, Mahkovic 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!