Sport

2014.10.23. 09:48

Két bronzzal bővült a magyar éremgyűjtemény

Debrecen - Újabb magyar éremszerzésnek örülhettünk a debreceni Főnix Csarnokban zajló Veterán Vívó Világbajnokságon.

Debrecen - Újabb magyar éremszerzésnek örülhettünk a debreceni Főnix Csarnokban zajló Veterán Vívó Világbajnokságon.

Az első napon Pap Jenő harmadik helye a férfi 60+-os tőrözők korosztályában megadta az alaphangot egy jó kezdéshez a vb-n. Ezúttal Csák Attila az 50 év feletti tőrözőknél, illetve Hoffmann Ibolya a párbajtőrözők 60+-os korcsoportjában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Csák Attilának nem volt könnyű dolga, hiszen egy hete sérüléssel bajlódott, azonban ez csak két asszó között tűnt fel, amikor ápolni kellett. A magyar tőröző nagy elánnal és lelkesedéssel vívott, amellyel egészen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes osztrák Robert Blaschka már rágós falatnak bizonyult. Ugyan a párharc elején még vezetett Csák Attila, de a végén ellenfele megfordította az állást és 10-8-ra nyert.

A női 60 év feletti párbajtőrözők mezőnyében Hoffmann Ibolya is kiharcolta a jogot, hogy a dobogóra állhasson, hiszen egyetlen magyar résztvevőként vett részt ebben a kategóriában. A csoport alatt mindössze egy vereséget szenvedett, amellyel negyedik kiemeltként vághatott neki az egyenes kieséses szakasznak. Több szoros asszó után végül az elődöntőben a későbbi aranyérmes amerikai Elizabeth Kocabtól kapott ki (10-7).

- Makranczi László -

A világbajnokság második napjának eredményei

Férfi tőr egyéni A kategória: 1. Robert Blashcka (osztrák), 2. Udo Jacoby (német), 3. Csák Attila és Peter Marduchajew (német), …18. Péntek Tamás, …22. Riesz Gábor, …43. Szabó Imre.Női párbajtőr egyéni B kategória: 1. Elizabeth Kocab (amerikai), 2. Marja-Liisa Someroja (finn), 3. Hoffmann Ibolya és Annick Martin (francia).

Női párbajtőr egyéni C kategória: 1. Marie-Chantal Demaille (francia), 2.Brigitte Greunke (német), 3. Brigitte Martin (francia) és Catherine Radle (amerikai).

Férfi kard egyéni C kategória: 1. Vasyl Schubert (ukrán), 2. Hanns Prechtl (német), 3. Malcolm Cawton (brit) és William Osbaldeston (brit), …18. Urbán Péter, 19. Buday György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!