Sport

2014.10.20. 16:03

Fontana-sikerek a Tököl Kupán

Debrecen - A Fontana SE versenyzői a rájuk jellemző jó eredményekkel zárták a nemzetközi Tököl Kupát: a 6 ország 247 versenyzőjét felvonultató viadalon 4 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a 9 hajdúsági kick-bokszoló.

Debrecen - A Fontana SE versenyzői a rájuk jellemző jó eredményekkel zárták a nemzetközi Tököl Kupát: a 6 ország 247 versenyzőjét felvonultató viadalon 4 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a 9 hajdúsági kick-bokszoló.

A szép hagyományokra visszatekintő tököli viadalon minden korosztály és stílus képviseltette magát. A Fontana versenyzői – a több meccslehetőség miatt – a tatamis szakágakban tették próbára tudásukat. Sikerrel. Már a 9 éves korosztály alatti sportolók is 4 medált zsebeltek be, tették ezt úgy, hogy edzéseken light-contact és kick-light stílus szerint készülnek, míg az ellenfelek a korosztályban megengedett semi-kategóriában gyűjtögetik a tapasztalatokat. Az érmek értékét növeli, hogy a kick-boksz-palánták sok küzdelmet vívtak.

Kadet I-ben Nagy László light-contactban fináléig jutott el, testvére, Máté is a döntőben küzdhetett, nem talált legyőzőre a tőle nehezebb versenyzőket felvonultató mezőnyben.

A rutinos Mádi Bálint, aki eddig 57 kilogrammban – nemzetközi szinten is – szállította az eredményeket, súlycsoportot váltott, 63 kilóban light-contactban gyűjtött be bronzérmet. Bálintnak minden adottsága és technikai tudása megvan ahhoz, hogy a magasabb kategóriában is eredményes legyen, csak bele kell erősödnie a súlyba.

Balogh László (junior 57 kg) kitűnő teljesítményt nyújtott, light-contactban első, kick-lightban második helyezést szerzett, sok-sok meccset vívott, még több tapasztalatot és sikerélményt gyűjtött.

A Fontana legnagyobb reménysége, az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Szima László a junior-felnőtt összevont kategóriában is megmutatta, miért tartják őt szép jövő előtt álló fighternek. Felnőtt válogatottakat és a vb-bronzérmes horvát vetélytársát is maga mögé utasítva gyűjtötte be a kick-light és a light-contact kategória aranyérmét.


 

Eredmények:

Gyerekek, pontfighting:

25 kg: II. Nemes Imre

32kg: III. Nagy Nikoletta

+32kg II. Nemes Milán

+32kg: III. Szabadi Levente

Kadet I. light-contact

47kg: II. Nagy László

+ 47kg: I. Nagy Máté

Junior-felnőtt összevont:

57kg: I. Balogh László (light-contact)

57kg: II. Balogh László (kick-light)

63kg: III. Mádi Bálint (light-contact)

+94kg: I. Szima László (light-contact)

+94kg: I. Szima László (kick-light)

Vezetőedző: Katona Attila, edző: Major Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!