Sport

2014.10.17. 13:23

Eb-n bizonyíthat a Fontana-fighter

Debrecen - Élete eddigi legrangosabb versenyére készül Balogh Dávid, a Fontana SE 75 kilogrammos harcosa a bilbaói felnőtt Európa-bajnokságon low-kick szabályrendszerben áll rajthoz.

Debrecen - Élete eddigi legrangosabb versenyére készül Balogh Dávid, a Fontana SE 75 kilogrammos harcosa a bilbaói felnőtt Európa-bajnokságon low-kick szabályrendszerben áll rajthoz.

Magyarországon már az indulás jogát is nehéz kiharcolni, a szövetség a szűkös anyagi keretek miatt még a magyar bajnokok indulását is megszűri, így a világversenyeken csak a szakmai bizottság és a szövetség vezetése által jóváhagyott keret indulhat.

Nagy Tibor és Veleczki Zsuzsa kimaradt a Bilbaóba utazó csapatból, Balogh Dávid azonban kétséget sem hagyott afelől, hogy helye van a nemzeti együttesben. Technikája alapján már két-három éve indulhatna világversenyen, ám a Világkupákon, nemzetközi versenyeken szerzett rutinja most kamatozott, megkapta a lehetőséget a bizonyításra.

- Nagyon jól teljesített az edzőtáborban Dávid – kezdte Katona Attila, a Fontana SE vezetőedzője. – Ha mentálisan nem zavarja meg a – számára még szokatlan – világverseny légköre, akkor szép eredményt érhet el. Egyben biztos vagyok, Dávid kétszáz százalékot fog nyújtani minden meccsen!

A debreceni sportoló bizakodó a baszkföldön megrendezésre kerülő kontinensviadal előtt.

- Nagyon sok munka van abban, hogy végre világversenyen indulhatok – kezdte Balogh Dávid. – Három műszakban dolgozom, nem könnyű időt szakítani a tréningekre. Volt olyan, hogy edzőmmel, Nagy Zsolttal, reggel fél hatkor már a Nagyerdőn futottam.

A spártai körülmények még eltökéltebbé tett. Nem csak Zsolt, de Hutai László is segítette a felkészülésemet, köszönet mindenkinek. Korábban sérülések is gátoltak abban, hogy tagja legyek a nemzeti csapatnak, de az idén egy erős mezőnyben szerezett Vk-ezüsttel is sikerült felhívni magamra a figyelmet. Remekül sikerült a budapesti edzőtábor, elsősorban taktikai elemeket vettünk át, jó formában érkeztem haza. Akkor lennék elégedett a teljesítményemmel, ha úgy jönnék le a mérkőzések után, hogy mindent kiadtam magamból.

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!