Sport

2014.10.06. 13:49

Az apró hölgy nagy lépése

Debrecen - A debreceni Oláh Vivien megnyerte az Arnold Classic Europe versenyt és ezzel profivá vált.

Debrecen - A debreceni Oláh Vivien megnyerte az Arnold Classic Europe versenyt és ezzel profivá vált.Mint arról néhány napja beszámoltunk, a Cutler Team versenyzője, a debreceni Oláh Vivien megnyerte a madridi Arnold Classic Europe versenyt bodyfitness műfajban. A filigrán sportoló nem csupán a saját kategóriájában diadalmaskodott, hanem az abszolút bajnoki címet is bezsebelte. A siker azt is jelenti, hogy Vivien búcsút inthet az amatőr státusznak, ugyanis elnyerte a profi kártyát.

Először is tisztázzuk: mit jelent az, hogy profi kártyát szerzett Madridban?

Oláh Vivien: Ezt a bizonyos kártyát azzal sikerült megszereznem, hogy abszolút bajnokként zártam az Arnold Classicot, ezért megváltozott a státuszom. Hogy ez mit is jelent: velem együtt jelenleg öt profi testépítő van Magyarországon, Tóth Dániel, Kiss Jenő, Szabó Melinda, Toldi Zsuzsi és én. Európában sincs több húsz-harminc profi versenyzőnél. Az év elején kacérkodtam a gondolattal, hogy elindulok Madridban, de a tavaszi szezon során kissé elfáradtam, ezért nem voltam benne biztos, végig tudok-e csinálni egy újabb több hetes diétát. Azonban augusztusban új erőre kaptam, fejben rendbe tettem a diéta-kérdést és úgy éreztem, képes leszek megfelelően felkészülni az Arnold Classic Europe-ra.

A kezdetektől bízott benne, hogy megnyerheti a versenyt?

Oláh Vivien: Igen, úgy vágtam bele, hogy nyerni szeretnék, máshogy nem tudtam volna végigküzdeni a versenyfelkészülést, hiszen ehhez rengeteg akaraterőre van szükség. Nem lettem volna elégedett egy második vagy harmadik hellyel, de szerintem mosolyogva azt is feldolgoztam volna.

Mennyiben volt ez a felkészülés más, mint a korábbiak?

Oláh Vivien: Korábban heti öt-hat napot edzettem, ezúttal kivétel nélkül mindennap tréningeztem és sokkal több kardio munkát végeztem, olykor reggel és este is. Eddig mindig egyedül dolgoztam, most azonban egy barátnőm volt az edzőtársam, aki végig magas szinten tartotta a motivációmat. Mellette természetesen a párom, Kathi Béla segített nagyon sokat.

Egy versenyfelkészülésnek melyik a legnehezebb szakasza az ön számára?

Oláh Vivien: Mindig a középső ciklus a legnehezebb. Az elején még az újdonság erejével hat, hogy elkezdem a diétát, figyelek a kajára és ekkor még nem hiányzik az édesség vagy a zsíros ételek. A közepe nagyon rossz, hiszen még távol van a vége, viszont jó ideje nem ettem már egy igazán jót. Ebben a szakaszban eléggé fáradt vagyok, nem nézek ki még jól, mert ugyan megy le a zsír, de puhábbá válnak az izmaim a kevés szénhidrát miatt. Ez nagyon nehéz időszak.

Az eredményei és az alakja is remek példát mutat a hölgyek számára. Mit tanácsolna azoknak a nőknek, akik szeretnének jobban kinézni és változtatni az életmódjukon?

Oláh Vivien: A legfontosabb, hogy megfelelően étkezzenek. Nyilván az edzésen is nagy hangsúly van, de ha valaki súlyzózik, ám mellette helytelenül eszik, akkor megette a fene az egészet. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy heti hat napon át tartsa be a helyes étrendet, s nevezzen ki egy olyan napot, amikor az egész heti munkájáért megjutalmazza magát, ilyenkor megehet egy somlói galuskát vagy egy milánói makarónit.

Az egészséges ételeket saját maga készíti el, vagy étterembe jár?

Oláh Vivien: Én szoktam elkészíteni, nem bízok meg másban, csak magamban és anyukámban. Őt már „kiképeztem”, hogyan kell elkészíteni a diétás kajáimat, hiszen nagyon sok buktató van az egyes összetevőkben, még a fűszerek is tartalmazhatnak némi rejtett cukrot. De anyukám ebben már nagyon profi.

Az egyik közösségi oldalon láttam egy fotót, amelyen a négyszeres Mr. Olympia-győztes Jay Cutlerrel van megörökítve. Hogyan futottak össze a sportág amerikai legendájával?

Oláh Vivien: Jay szintén ott volt Madridban. Az ugyancsak Cutler Team-tag Bereczki Krisztiánt megismerte, mert találkoztak tavaly Las Vegasban, s jelezte, hogy soron kívül menjünk oda hozzá. Beszélgettünk vele s megígérte, hogy a jövőben el fog látogatni valamikor Magyarországra.

Mit tartogathat a jövő Oláh Vivien számára?

Oláh Vivien: Megigénylem a profi kártyát, nagyjából két-három hónapot vesz igénybe, mire megkapom. Mivel amatőr viadalokon nem indulhatok többé, ezért itthon valószínűleg nem versenyzek. December körül válik nyilvánossá a jövő évi versenynaptár, akkor már okosabb leszek, milyen megmérettetések várnak rám 2015-ben.

HBN-TN


29.09.2014 | Madrid, Debrecen - A debreceni üzletasszony sporttörténelmi sikert ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!