Sport

2014.10.24. 07:33

56-ra emlékeztünk, ezüstérmet ünnepeltünk

Debrecen - A debreceni Főnix Csarnokban nemcsak az október 23-a volt a központban, hanem a magyar küldöttség újabb sikere.

Debrecen - A debreceni Főnix Csarnokban nemcsak az október 23-a volt a központban, hanem a magyar küldöttség újabb sikere.

A Veterán Vívó Világbajnokság 3. napját Dezső Zsigmond, a Debreceni Honvéd Sport Egyesület Vívóklubjának elnöke nyitotta meg beszédével, amelyben elmondta a versenyzőknek az 56-os forradalom fontosságát. Emellett kiemelte, hogy ezen a napon a magyar vívók egy különleges, kilyukasztott karszalaggal lépnek pástra, amely október 23-át jelképezi. A külföldi versenyzők is csatlakozhattak kék színű „fair play” karszalagok viselésével.

Sorozatban a harmadik napon is éremnek örülhettünk a Főnix Csarnokban. Gasztonyi Károly az 50 év felettiek korosztályában indult el, ahol a csoportforduló után 17-ként kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt. A magyar kardozó szoros asszókat vívva jutott a döntőbe, de a fináléban végül 10-3-ra kikapott az olasz Filippo Carluccitól.

Férfi tőrözőinknek viszont nem sikerült megvédeniük a címüket a csapat megmérettetéseken, hiszen először az elődöntőben 30-16-ra kikaptak Németországtól, majd a bronzért vívott harcban, egy szoros asszóban 30-22-es vereséget szenvedtek.

- Makranczi László -

Eredmények

Férfi kard 50+: 1. Filippo Carlucci (olasz), 2. Gasztonyi Károly, 3. Aleh Pimenau (holland) és Konstantin Volkov (orosz), …12. Takácsy László, …29. Nagy András, …38. Árpási Tibor.

Férfi kard 60+: 1. Pasquale Parisi (olasz), 2. Wang Yung (amerikai), 3. David Seuss (amerikai) és Patrick Pele (francia), …22. Környei Tamás, …24. Nagy Zsolt, …34. Illés Attila.

Női tőr 50+: 1. Ludmilla Csernova (orosz), 2. Jenny Bonney-Millett (ausztrál), 3. Stefanie Reese (német) és Gabriela Shand (kanadai), …26. Nagyné Mercs Angéla.

Férfi tőrcsapat: 1. Olaszország, 2. Németország, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Csák Attila, Péntek Tamás, Imreh László, Pap Jenő, Boros Péter, Szentkirályi István).

Női párbajtőrcsapat: 1. Németország, 2. Franciaország, 3. Finnország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!